Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021

Καταγγελία για εισβολή ΜΑΤ στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»...Σκηνές απείρου κάλλους φαίνεται πως εκτυλίχθηκαν την Τρίτη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όταν αστυνομικοί μπήκαν σε αποστειρωμένη ΜΕΘ και πέρασαν χειροπέδες σε εργαζόμενη. Ο... πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει το περιστατικό και περιγράφει συγκεκριμένα: «Οι αστυνομικοί κάλεσαν και ενισχύσεις. Αν είναι δυνατόν παρά τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων. Κατέφθασαν πολλοί ακόμη αστυνομικοί μπήκαν μέσα στη ΜΕΘ πέρασαν χειροπέδες πισθάγκωνα στη συνάδελφο και την οδήγησαν στο τμήμα».

Μία καταγγελία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέροντας πως την Τρίτη αστυνομικοί μπήκαν σε ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» και πέρασαν χειροπέδες σε εργαζόμενη.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι της Τρίτης εργαζόμενη της ΜΕΘ αφού κατηγορήθηκε – μέσω τηλεφώνου- από συγγενή ασθενή ότι μίλησε απρεπώς, βρέθηκε αντιμέτωπη εντός του αποστειρωμένου χώρου της ΜΕΘ με δυο αστυνομικούς οι οποίοι μαζί με τη συγγενή ζητούσαν τα στοιχεία της προκείμενου να της γίνει μήνυση. Η εργαζόμενη, σύμφωνα με το documento.gr, αφού ακολούθησε όλα όσα ορίζει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας και η διοικητική ιεραρχία, έδωσε τα στοιχεία της. Ενώ είχε γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων της και παρότι δεν υπήρχε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της, οι αστυνομικοί επέμεναν να τη προσαγάγουν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου -κατά τις ίδιες πληροφορίες- κρατήθηκε επί πέντε ώρες, έως ότου της επέτρεψαν να φύγει.

Το περιστατικό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ. Όπως περιγράφει: «Χθες το μεσημέρι γυναίκα που είχε νοσηλευθεί στον Ευαγγελισμό και έχασε εκεί το σύζυγο της από κορονοϊό μαζί με δύο αστυνομικούς εισέβαλαν στη ΜΕΘ μέσα από τη πόρτα ασφαλείας σε αποστειρωμένο και απαγορευμένο χώρο για να συλλάβουν μία συνάδελφο που προφανώς της υπέβαλε μήνυση γιατί δεν τις έδινε στοιχεία τα οποία δεν διέθετε και δεν είχε δικαίωμα να δώσει». Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, εξηγεί ότι «οι αστυνομικοί κάλεσαν και ενισχύσεις. Αν είναι δυνατόν παρά τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων. Κατέφθασαν πολλοί ακόμη αστυνομικοί μπήκαν μέσα στη ΜΕΘ πέρασαν χειροπέδες πισθάγκωνα στη συνάδελφο και την οδήγησαν στο τμήμα. Εκεί έμεινε αρκετές ώρες. Απεσύρθη τελικά η μήνυση και αφέθη ελεύθερη».

Thepressproject.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες