Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Κ.Τζαβάρας κατά Κ.Μητσοτάκη: «Όχι σε διορισμούς

Κ.Τζαβάρας κατά Κ.Μητσοτάκη: «Όχι σε διορισμούς "κηπουρών" όπως ο Γ.Παπανδρέου - Ο κόσμος έδωσε αυτοδυναμία στην ΝΔ»

Νέα επίθεση του Κ.Τζαβάρα στον Κ.Μητσοτάκη για την ιδεολογική μετατόπιση της ΝΔ

Την οργή του για τον τρόπο με τον οποίο έχει φτιάξει την κυβέρνηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. 

«Αν πούμε ότι μετατοπίζεται η ΝΔ, αυτό σημαίνει ότι αλλάζει ιδεολογικό πλαίσιο», είπε ευθέως ο κ. Τζαβάρας. «Θα πρέπει στην άποψη της διεύρυνσης να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αυτό το πρόβλημα (σ.σ. της επιλογής προσώπων που ήταν ή και είναι μακριά από τις ιδέες και τις επιλογές της ΝΔ) το αναγνωρίζω, και ο πρωθυπουργός που έχει την ευθύνη της σύνθεσης της κυβέρνησης θεωρώ πως το έχει

συνυπολογίσει. Θίγεται ένα μεγάλο ζήτημα, ίσως να επανέρχεται -μετά και την παρέμβαση του κ. Σαμαρά- ένα ζήτημα πολιτικό, εάν θέλετε και συνταγματικό, που είχε απασχολήσει την πολιτική ζωή επί ημερών Γιώργου Παπανδρέου.

Τότε είχε δημιουργηθεί μεγάλος σάλος και είχε τροφοδοτηθεί ο δημόσιος διάλογος, σχετικά με το εάν οι υπερεξουσίες που έχει ο πρωθυπουργός φτάνουν μέχρι το σημείο στο να διορίζει υπουργούς ακόμα και τους κηπουρούς του. Αυτό είναι ένα ζήτημα. Γιατί ο ελληνικός λαός είναι δεδομένο πως έδωσε αυτοδυναμία στο κόμμα της ΝΔ να κυβερνήσει, με τα στελέχη που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, που στήριζαν το έργο και τον αγώνα που έκανε η ΝΔ για να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ... το να προσφεύγουμε στις υπηρεσίες προσώπων τα οποία ανήκουν σε άλλους χώρους και εκφράζουν ιδεολογίες άλλων χώρων, δημιουργεί ένα ζήτημα που εγώ νομίζω ότι πρέπει να το έχει αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός και να ξέρει ότι προφανώς εδώ δημιουργούνται κάποια ζητήματα.

Περιεχόμενο της εντολής του ελληνικού λαού ήταν να κυβερνήσουμε και με άλλους χώρους ήταν π.χ. επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήταν το περιεχόμενο της εντολής.

Όταν παίρνουμε αυτοδυναμία ο ελληνικός λαός θέλει τη ΝΔ ως συγκροτημένη πολιτική οργάνωση, με συγκεκριμένο ιδεολογικό πλαίσιο, με μια παράδοση δημοκρατική, αυτή ακριβώς την κυβέρνηση να την κάνει και ρυθμό της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες