Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Η Ρωσία διάλυσε την πρώτη μεγάλη τουρκική επίθεση στην Συρία-Είχαν προειδοποιηθεί

Η Ρωσία διάλυσε την πρώτη μεγάλη

Η Ρωσία το πήρε απόφαση και αντέδρασε σε όσα κάνει η Τουρκία στην Συρία, διαλύοντας την πρώτη μεγάλη επίθεση της γειτονικής χώρας στην περιοχή.

Μονάδες του τουρκικού στρατού και τρομοκράτες που ελέγχονται από την Άγκυρα προσπάθησαν να

πραγματοποιήσουν επιχειρησιακή επίθεση στην Αΐν Ίσσα.

Η επίθεση αυτή, διεξήχθη από τις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές κατευθύνσεις, ωστόσο, χάρη στον ρωσικό και τον συριακό στρατό, οι δυνάμεις των Τούρκων τράπηκαν σε φυγή και δεν κατάφεραν να πετύχουν τον σκοπό τους.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro, η επίθεση στην Αΐν Ίσσα έγινε με ισχυρά πλήγματα πυροβολικού από τον τουρκικό στρατό, με την αποστολή να ανατίθεται στους τρομοκράτες που ελέγχονται από την Άγκυρα.

Ωστόσο, τα σχέδια των τρομοκρατών και της Τουρκίας αποκαλύφθηκαν στην Ρωσία κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να απαντήσει άμεσα και τουλάχιστον 15 τρομοκράτες σκοτώθηκαν ενώ οι υπόλοιποι έφυγαν για να σωθούν.

Παράλληλα,  ως αποτέλεσμα της αντεπίθεσης των συριακών δυνάμεων, του ρωσικού στρατού και των κουρδικών μονάδων, οι σύμμαχοι των Τούρκων έχασαν αρκετά κομμάτια τους εξοπλισμού τους, δεχόμενοι ένα καίριο πλήγμα.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια από τις πρώτες ισχυρές επιθετικές επιχειρήσεις που οργανώθηκαν από την τουρκική πλευρά μετά τη συγκέντρωση τουρκικών δυνάμεων στα βόρεια της αραβικής δημοκρατίας.

Θυμίζουμε πως η Ρωσία είχε προειδοποιήσει την Τουρκία, πως θα την διώξει από την Συρία σε μια απόφαση που είχε προκαλέσει σοκ στον Ερντογάν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες