Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

«Οι πολίτες έχουν κουραστεί από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ...


Είμαστε η εναλλακτική λύση»...

Την ανάγκη αλλαγής πολιτικού παραδείγματος, υπό το σκεπτικό ότι «οι πολίτες έχουν κουραστεί από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ και ψάχνουν εναλλακτικές», υπογραμμίζει ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του στο CNN Greece.

Ο κ. Γερουλάνος εκτιμά πως... «η χώρα οδεύει ξανά προς νέα πτώχευση, επενδύοντας στο ίδιο χρεωκοπημένο παραγωγικό μοντέλο».

Παράλληλα, αναλύει τους πέντε πυλώνες διακυβέρνησης της χώρας ενώ μιλά εμφατικά για την επιτακτική ανάγκη αποσυγκέντρωσης της εξουσίας, με σκοπό να αλλάξει ριζικά η διοικητική δομή του κράτους.

Τι φέρνει η υποψηφιότητά σας σε αυτή την εκλογική μάχη και ποιο πιστεύετε ότι είναι το διακύβευμα των εκλογών;

Το διακύβευμα για το χώρο μας, είναι να αποκτήσει ηγεσία με προοπτική, για να καταφέρει να φέρει κοντά του ξανά τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να τα εκφράσει και να αποτελέσει μία αξιόπιστη πρόταση εναλλακτική διακυβέρνησης. Ηγεσία λοιπόν με προοπτική, κατά τη γνώμη μου σημαίνει 3+1 κρίσιμα για την Ελλάδα του σήμερα χαρακτηριστικά: πολιτική πρόταση και σκέψη, γνώση της αγοράς, ικανότητα διοίκησης και πεποίθηση ενότητας. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητά μου περικλείει και τα τέσσερα αυτά δομικά στοιχεία.

Σήμερα η χώρα μας οδεύει ξανά προς νέα πτώχευση, συνεχίζοντας να επενδύει στο ίδιο παραγωγικό μοντέλο που μας έχει χρεοκοπήσει και στο παρελθόν, και παράλληλα εκατομμύρια Έλληνες δεν εκφράζονται από τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, δύο κόμματα συντηρητικά. Οι πολίτες έχουν κουραστεί από τα δύο αυτά κόμματα και ψάχνουν εναλλακτικές.

Ποια είναι η βασική ιδέα της πρότασης σας;

Ότι πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να δουλεύουμε για τους πολλούς, όχι για τους λίγους και ισχυρούς. Αυτό που προτείνω είναι μια ριζική τομή στην διοικητική δομή του κράτους, μια ουσιαστική αποσυγκέντρωση της εξουσίας, που θα διασφαλίζει ότι τα χρήματα που εισρέουν στη χώρα θα διοχετεύονται στις τοπικές κοινωνίες και εκεί θα πολλαπλασιάζονται, δημιουργώντας κοινωνικό, πολιτισμικό και οικονομικό πλούτο, αντί να κατευθύνονται στους ίδιους, λίγους ισχυρούς οι οποίοι έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Να διοχετεύσουμε τους πόρους σε φορείς όπως οι δήμοι, οι περιφέρειες, τα επιμελητήρια, τα πανεπιστήμια, οι συνεταιρισμοί, και να δημιουργήσουμε περιφερειακά προγράμματα που θα τους επιτρέψουν να παράξουν πλούτο ο οποίος θα παραμείνει στη χώρα μας και θα επιτρέψει στους Έλληνες να μπορούν να δημιουργήσουν.

Εφόσον, υπό την ηγεσία σας, το Κίνημα Αλλαγής αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ποιοι είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα πατήσει η κυβερνητική σας πολιτική;

Πρώτον, η διεύρυνση της παραγωγικής της βάσης και η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων μέσα από την αποσυγκέντρωση της εξουσίας και την δίκαιη κατανομή του πλούτου.

Δεύτερον, η οικονομική, διπλωματική και στρατιωτική υπεροχή της χώρας ώστε να λειτουργήσει ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Τρίτον, η καταπολέμηση της φτώχειας με σύγχρονες κοινωνικές δομές και ριζοσπαστικές πολιτικές όπως το καθολικό βασικό εισόδημα.

Τέταρτον, η δίκαιη φορολόγηση του πλούτου και το περιουσιολόγιο.

Πέμπτον, κάθε μέτρο για δραστική μείωση του χρόνου και του κόστους απονομής δικαιοσύνης.
Έκτον, ένα σύστημα παιδείας που διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα της και προσφέρει επιλογές δια βίου.

Έβδομο, ένα δημόσιο σύστημα υγείας όπου οι υποδομές είναι αντίστοιχες της ποιότητας του ιατρικού του προσωπικού.

Και τέλος η πορεία προς την ενεργειακή αυτονομία της χώρας με τελικό στόχο την ατομική παραγωγή και την προστασία του περιβάλλοντος...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες