Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Έλληνας αστυνομικός συνελήφθη...


...από τις τουρκικές αρχές στην Αδριανούπολη...

Έναν 41χρονο αστυνομικό που υπηρετεί σε τμήμα του Έβρου συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές, ενώ πραγματοποιούσε εκδρομή στην Αδριανούπολη μαζί με τη φίλη του. 

Σύμφωνα με... τις πρώτες πληροφορίες έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ με την υπόθεση ασχολείται το ΥΠΕΞ.  Στον Έβρο έχει μεταβεί για την υπόθεση ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο υπαρχιφύλακας που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, είχε μεταβεί χθες από τους Κήπους Έβρου για επίσκεψη με την κοπέλα του στην τουρκική επικράτεια. Ο 41χρονος είχε ανοικτό GPS και φέρεται να κινείτο σε απαγορευμένη περιοχή της μεθορίου κοντά στο ποτάμι (Ζώνη Ασφάλειας Προκάλυψης [Ζ.Α.Π.], η οποία είναι εδαφικό τμήμα που εκτείνεται από τη γραμμή των συνόρων και 500μ. προς το εσωτερικό. Η Ζ.Α.Π. αποτελεί Α.Ζ.).
Σήμερα, όταν τον αναζήτησαν από την υπηρεσία του, έγινε γνωστό ότι συνελήφθη στην Τουρκία. Μαζί του συνελήφθη και η γυναίκα που τον συνόδευε, η οποία είναι από τις Φέρες. 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον, ο υπαρχιφύλακας κρατείται για τελωνειακές παραβάσεις.

Η Ελλάδα έχει ζητήσει μέσω του σημείου επαφής στο «Καπιτάν Αντρέεβο» επίσημη ενημέρωση από Τουρκία, η οποία εκκρεμεί.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο αστυνομικός φέρεται να «εισήλθε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Δουράν, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συνελήφθη μαζί με την κοπέλα του από άνδρες της χωροφυλακής».

Παράλλήλα, τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας αναφέρουν πως έχουν κατασχεθεί και ερευνώνται τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού, ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την τοπική εισαγγελία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες