Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Ποιοι… στοχοποιούν τον Γαβριήλ «με το καλημέρα»;...


Κάτι ο εξαιρετικά αξιοπρεπής τρόπος με τον οποίο διαχώρισε πολιτικά τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι τα διάφορα σενάρια που τον παρουσιάζουν, από καιρού εις καιρόν, ως τον ιδανικό διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έχει πάρει απόφαση πως...

πάντα θα βρίσκεται στον μεγεθυντικό φακό διάφορων καλοθελητών. Έτσι, αρκετά ΜΜΕ θέλησαν να αλλάξουν την πρώτη του δουλειά ως επικεφαλής του Ινστιτούτου «ΕΤΕΡΟΝ», που υπογράφει επιστημονικά ο Γεράσιμος Μοσχονάς, και να φιλοτεχνήσουν μία εικόνα που θέλει τον Σακελλαρίδη να… αποδομεί τον Αλέξη Τσίπρα με μία καινούργια δημοσκόπηση. Ωστόσο, το ένα από τα ερωτήματα της, τω όντι ενδιαφέρουσας, έρευνας, «κακοποιήθηκε» από τους «καλοθελητές», καθώς η διατύπωση «από τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας, υπάρχει κάποιο με το οποίο αισθάνεστε ότι βρίσκετε πιο κοντά σε σχέση με τα υπόλοιπα;» παροσιάστηκε σαν… πρόθεσή ψήφου. Ο Σακελλαρίδης, λοιπόν, διέψευσε τον τρόπο που προβλήθηκε η έρευνά του, φροντίζοντας με «βρετανικό» χιούμορ να κρατήσει αποστάσεις από τα σενάρια, αλλά και να στείλει μήνυμα στους καλοθελητές ότι… δε θα βρουν στον ίδιο έναν «σύμμαχο» στις προβοκάτσιες τους.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη έχει ως εξής:

«Είπαμε να γίνει διάλογος για την έρευνα του Eteron, αλλά θα προτιμούσαμε να γίνεται με -όσο το δυνατόν- σοβαρούς όρους.

Στην έρευνα του Eteron (που διεξήχθη τον Δεκέμβριο) δεν υπάρχει ερώτηση για πρόθεση ψήφου. Υπάρχει η εξής ερώτηση: «Από τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας, υπάρχει κάποιο με το οποίο αισθάνεστε ότι βρίσκετε πιο κοντά σε σχέση με τα υπόλοιπα;».

Το 55,9% απαντάει «ναι».

Αυτό το 55,9% αναλύεται κατά κομματική προτίμηση στη συνέχεια.

Πρόκειται λοιπόν για ερευνητικό εύρημα σε σχέση με την πολιτικοποίηση και τη σύνδεση με τα κόμματα. Δεν έχει να κάνει με εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος Αυτό γίνεται σαφές μέσα στην έρευνα.

Δεν είναι καλό πράγμα η παραπληροφόρηση και αυτό φαίνεται και σε άλλο ερώτημα στην έρευνα σχετικά με την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στα ΜΜΕ.»


Matrix24.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες