Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Φονικό ναυάγιο αλιευτικού: 10 νεκροί και 11 αγνοούμενοι

newsbreak

Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες 

Δέκα ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έντεκα αγνοούνται μετά το ναυάγιο ισπανικού αλιευτικού στα ανοιχτά του Καναδά, στον Ατλαντικό Ωκεανό, ενώ οι ελπίδες να βρεθούν επιζήσαντες μειώθηκαν δραματικά.

«Ανακτήθηκαν συντρίμμια του αλιευτικού, μήκους πενήντα μέτρων, που έχει έδρα το μικρό λιμάνι

Μαρίν της Γαλικίας (βορειοδυτική Ισπανία)», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπράιαν Όουενς, εκπρόσωπος του καναδικού κέντρου συντονισμού και διάσωσης, που χειρίζεται τις επιχειρήσεις έρευνας.

Σύμφωνα με τις ισπανικές υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης, το πλήρωμα αποτελούσαν 16 Ισπανοί, 5 Περουβιανοί και 3 Γκανέζοι. Πολλοί από τους ισπανούς ναυτικούς κατάγονται από τη Γαλικία.

Τρεις ναυτικοί μπόρεσαν να επιβιβαστούν σε σωστική λέμβο, διασώθηκαν. Άλλο ισπανικό αλιευτικό εντόπισε τα πτώματα τεσσάρων θυμάτων και τους τρεις διασωθέντες, οι οποίοι είχαν υποθερμία και χρειάστηκε αεροδιακομιδή τους.

Σύμφωνα με την αντινομάρχη στην Ποντεβέδρα, τη Μάικα Λαρίμπα, εντοπίστηκαν τέσσερις σωστικές λέμβοι, καθώς και σωσίβια και διάφορα άλλα αντικείμενα στην περιοχή του ναυαγίου. Οι ομάδες διάσωσης μπόρεσαν να πλησιάσουν «τις τρεις -οι δύο ήταν άδειες, εντελώς άδειες», εξήγησε, ενώ στην τρίτη επέβαιναν οι ναυτικοί που διασώθηκαν.

Άγνωστα τα αίτια της τραγωδίας

Οι μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούσαν –κύματα ύψους 4 μέτρων και πλέον, σφοδροί άνεμοι– έκαναν πολύ δύσκολες τις επιχειρήσεις  χθες. Αφού νύχτωσε και η θερμοκρασία έπεσε ακόμη περισσότερο, οι ελπίδες πως θα βρεθούν άλλοι επιζώντες άρχισαν να σβήνουν.

Ανακτήθηκαν επίσης συντρίμμια του Villa de Pitanxo, μήκους πενήντα μέτρων, που έχει έδρα το μικρό λιμάνι Μαρίν της Γαλικίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπράιαν Όουενς, εκπρόσωπος του καναδικού κέντρου συντονισμού και διάσωσης.

Ουδέν σχόλιο ακόμα από τον όμιλο

«Παρακολουθούμε με ανησυχία την αποστολή έρευνας και διάσωσης. «Όλη μου την αγάπη στις οικογένειές τους» έγραψε μεταξύ άλλων ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ μέσω Twitter.

Το Villa de Pitanxo ανήκει στον όμιλο Nores, ο οποίος διαθέτει στόλο οκτώ αλιευτικών και 300 εργαζόμενους, σύμφωνα με τον ιστότοπό του. Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπός του για σχόλια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες