Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Οι συγκλονιστικές στιγμές διάσωσης των επιβατών από το ιταλικό πλοίο...




Κοντά στην θαλάσσια περιοχή όπου βρισκόταν το οχηματαγωγό Euroferry Olympia όταν εξέπεμψε σήμα καθώς είχε ξεσπάσει φωτιά ήταν το περιπολικό σκάφος της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Το "Monte Sperone" έσπευσε για τη... διάσωση των επιβατών και σε αυτό επιβιβάστηκαν 242 από τους 290 επιβαίνοντες.

Το ιταλικό περιπολικό βρισκόταν στην περιοχή γιατί ρυμουλκούσε άλλο περιπολικό της GDF που είχε βλάβη, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

Το πλοίο της εταιρείας Grimaldi Lines ταξίδευε μεταξύ Ελλάδας και Μπρίντιζι.

Ήταν οι ελληνικές αρχές που ζήτησαν την επέμβαση του περιπολικού σκάφους "Monte Sperone" της οικονομικής αστυνομίας, γύρω στις 4 τα ξημερώματα εξαιτίας επείγουσας ανάγκης εκκένωσης.

Το περιπολικό σκάφος βρισκόταν εκείνη την ώρα περίπου 11 μίλια από την Κέρκυρα και βοηθούσε άλλο όχημα του Ιταλικού Λιμενικού Σώματος. Έφτασε μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο και άρχισε η απομάκρυνση των επιβαινόντων με δύο σκάφη για συνολικά 243 μεταξύ μελών πληρώματος και επιβατών. Άλλα 34 άτομα επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όλοι οι επιβάτες μεταφέρονται στην Κέρκυρα. Ένα από τα άτομα που επέβαιναν στο πλοίο θα είχε πάθει ελαφριά ασθένεια.

Ο καπετάνιος διέταξε εκκένωση "Ο καπετάνιος του Euroferry Olympia ζήτησε από τους επιβάτες να αποχωρήσουν από το πλοίο" και στο σημείο στάλθηκαν 3 περιπολικά και 3 ρυμουλκά της ακτοφυλακής, σύμφωνα με το ελληνικό λιμενικό...


thetoc.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες