Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022


Συνολική αποκλιμάκωση - «Λευκή σημαία» σήκωσε το Κίεβο: «Να τα βρούμε εδώ και τώρα»

Συνολική αποκλιμάκωση - «Λευκή σημαία» σήκωσε το Κίεβο: «Να τα βρούμε εδώ και τώρα»

«Λευκή σημαία» φαίνεται να σήκωσε το Κίεβο στην Ανατολική Ουκρανία καθώς σε συνέχεια των πρωινών δηλώσεων περί «φερέτρων» ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά από

τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να μείνουν σε κατάσταση αναμονής κάτι που όπως σας έχουμε πει στο pronews.gr και στο defencenet.gr είναι άλλο ένα δείγμα συνολικής αποκλιμάκωσης.

Την είδηση μεταδίδουν με έκτακτα δελτία τουρκικά  ΜΜΕ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποια επίσημη πηγή από της ουκρανικής κυβέρνησης.

Η κίνηση Ζελένσκι ουσιαστικά σηματοδοτεί την πλήρη διαφοροποίηση με τις ΗΠΑ οι οποίες θέλουν σύγκρουση στην Ουκρανία και  αφορά τον ουκρανικό στρατό που καταγγέλλεται από τους ρωσόφωνους  ότι βομβαρδίζει πόλεις και «στρατηγικά» σημεία στα ανατολικά της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως ο Ζελένσκι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Εμανουέλ Μακρόν, αφού προηγουμένως ο Γάλλος Πρόεδρος μίλησε για μία ώρα και 45 λεπτά με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά συνέπεια είναι πολύ πιθανό ο Μακρόν να μετέφερε στον Ζελένσκι κάποιο «μήνυμα» του Ρώσου προέδρου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες