Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Θέλουν την αρχαιολόγο... ξεναγό...

Θέλουν την αρχαιολόγο... ξεναγό
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Βροχή πέφτουν οι αιτήσεις ορισμένων πολιτικών,  ήτοι βουλευτών, ενός αντιπροέδρου της Βουλής, πολιτευτών, πρώην βουλευτών και δημάρχων για μια... VIP ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης από την ...
αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη. Ανάμεσά τους, όπως λέει αινιγματικά ο υπουργός Πολιτισμού κ. Κ. Τασούλας,  και  δυο-τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής. Να σημειώσω ότι η Κουμουνδούρου έως τώρα βρισκόταν σε στάση αναμονής λέγοντας ότι οι ανασκαφές στην Αμφίπολη δεν μπορούν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό των προβλημάτων της κυβέρνησης.
nnn
Γίνεται με τις αιτήσεις για VIP ξενάγηση (θέλουν την ίδια ξενάγηση που είχε και ο Πρωθυπουργός) το «έλα να δεις» στην Αμφίπολη, τόσο που αυτό ανάγκασε την προϊσταμένη της ΚΗ' Αρχαιολογικής Εφορείας κυρία Περιστέρη να δηλώσει ότι δεν είναι... ξεναγός αλλά αρχαιολόγος.  Και επιπλέον το υπουργείο Πολιτισμού να εκδώσει ανακοίνωση ζητώντας να σταματήσουν οι παράλογες αιτήσεις  πολιτικών για προσωπική ξενάγηση. Είς εκ των βουλευτών μάλιστα υπέβαλε αίτηση για να διαπιστεύσει και  τον προσωπικό του φωτογράφο, προφανώς για να τον απαθανατίζει την ώρα που θαυμάζει τις Σφίγγες.
nnn
Πληροφορώ λοιπόν όλους αυτούς τους πολιτικούς που έκαναν αίτηση για ξενάγηση αλλά δεν πρόκειται να την έχουν (έτσι, για να έχουν μια ιδέα για το τι συμβαίνει στον αρχαιολογικό χώρο) ότι έχει αρχίσει  από την Πέμπτη το πρωί στην Αμφίπολη η ανασκαφή με τη μέθοδο του... κουταλιού. Δηλαδή, με κουτάλια της σούπας προσπαθούν με μεγάλη προσοχή οι αρχαιολόγοι να απομακρύνουν το χώμα πίσω από τις Σφίγγες, ενώ παράλληλα προχωρούν και σε έργα αναστήλωσης για να είναι απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα προκληθεί κάποια ζημιά.


"ΒΗΜΑτοδότης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες