Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΕΛ.ΑΣ: Δυσφορία για τις ανακατατάξεις- Αξιωματικοί «χωρίς αντικείμενο»

73C60C7D5EB3729926564C052DD8C1BFΑναστάτωση επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ δύο 24ωρα μετά τις πρόσφατες κρίσεις και τοποθετήσεις αποτέλεσμα της «ανάκλησης» της πρόσφατης αναδιάρθρωσης των σωμάτων ασφαλείας. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που είχαν μετακινηθεί προ μερικών μηνών σε νέα σημαντικά πόστα -κυρίως σε υπηρεσίες ασφαλείας- με τις καταργήσεις αυτών των θέσεων έμειναν «ορφανοί».

Ετσι άρχισε ένας νέος κύκλος μετακινήσεών τους σε άλλες σημαντικές θέσεις ή «καραμπόλες» που προκαλούν σειρά προστριβών στην ΕΛ.ΑΣ. Ετσι λοιπόν στον «απονευρωμένο» Κλάδο Ασφαλείας βρέθηκε, με άσχετο αντικείμενο, ο επί σειρά ετών προϊστάμενος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με σειρά επιτυχιών, κ. Αλκιβιάδης Τζωίτης. Ακόμη εκτός διοίκησης Ασφάλειας Αττικής βρέθηκε ο στρατηγός κ. Δημήτρης Γεωργατζής που χειριζόταν σοβαρές υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος.
Το «ντόμινο» των αλλαγών επέβαλε τη μετακίνηση στο πόστο του διοικητή της Ασφάλειας Αττικής τον έμπειρο προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Παναγιώτη Στάθη που προοριζόταν για την υπό ίδρυση ενισχυμένη υπηρεσία Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος που τελικά ποτέ δεν δημιουργήθηκε.
Ωστόσο στην θέση του προϊσταμένου της Ασφάλειας Αττικής θα παραμείνει προς το παρόν ο μέχρι τώρα υποδιοικητής κ. Χρήστος Παπαζαφείρης που είχε κατευθύνει σημαντικές έρευνες της ΕΛΑΣ για τα κυκλώματα της νύκτας. Δυσφορία έχει προκληθεί και με την υπηρεσιακή υποβάθμιση των υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ -με επιτυχίες σε έρευνες για ένοπλες οργανώσεις- στη Δυτική Ελλάδα κ.κ. Κυριακόπουλου και Ιωαννίδη.
Οι μετακινήσεις αυτές αποδίδονται από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ σε «παρεμβάσεις ιδιωτών που έχουν σχέσεις με κορυφαία στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη και οι οποίοι προώθησαν άλλον αξιωματικό με μικρότερη εμπειρία».
(tovima)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες