Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μάχες μέχρις εσχάτων στην Α.Ουκρανία: 10 ουκρανικά Τάγματα παγιδεύθηκαν κι εξοντώνονται μέσα στη νύχτα στη Horlivka

ΑΦΘΟΝΟ ΡΕΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ...

 
Ιδιαίτερα σκληρές μάχες διεξάγονται αυτή την στιγμή στην λεγόμενη Ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσόφωνοι έχουν ανακηρύξει στις περιφέρειες του Ντονμπάς κai του Λουγκάνσκ την Λαϊκή Δημοκρατία της Νέας Ρωσίας.
Πληροφορίες από την περιοχή της Horlivka αναφέρουν ότι κλείνει ο θύλακας βόρεια, βόρειο-ανατολικά της πόλης παγιδεύοντας σε έναν στενό διάδρομο μια ισχυρή ουκρανική δύναμη 7.000 ανδρών.

Οι Νεορώσοι εφαρμόζοντας μια κλασική κίνηση-τανάλια φαίνεται ότι καταφέρουν να σφραγίσουν την περιοχή στον στρατηγικό άξονα Lzovoy-Novogrigorovka και απειλούν με εξόντωση τις ουκρανικές μονάδες.
Συνολικά δέκα ουκρανικά Τάγματα με μισθοφόρους και νεοναζιστές πολιτοφύλακες με βαρύ οπλισμό, περίπου 50 άρματα μάχης, 100 αυτοκινούμενους εκτοξευτές BM-21 και 30 αυτοκινούμενα πυροβόλα, έχουν παγιδευτεί σε μία θανάσιμη λαβίδα από κάπου 10.000 Νεορώσους οι οποίοι έχουν αποκόψει όλες τις οδούς ανεφοδιασμού με αποτέλεμσα να μην είαι δυνατόν ο ανεφοδιασμός τους σε τρόφιμα και πυρομαχικά.
Σε επικοινωνία με τις ουκρανικές μονάδες οι διοικητές των Νεορώσων τους καλούν να παραδοθούν σε διαφορετική περίπτωση θα εξαπολύσουν μπαράζ πυροβολικού και εν συνεχεία θα προελάσουν στο εσωτερικό του θύλακα.
Ηδη μερικές μονάδες έχουν συμφωνήσει να παραδοθούν αύριο το πρωί, ενώ υπάρχουν δεκάδες Ουκρανοί που αυτομολούν στις τάξεις των Νεορώσων και ορκίζονται πίστη τη νεορωσική σημαία.
Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναβιβάζουν τους νεκρούς Ουκρανούς σε πάνω από 150 μόνο κατά την χθεσινή ημέρα...
Πριν λίγο o αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Eduard Basurin δήλωσε "μερική κατάληψη της πόλης Debaltseve".
Πολιτοφυλακές έλεγχουν τα βόρειο-ανατολικά προάστια της πόλης που αποτελούσε προπύργιο των ουκρανικών δυνάμεων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες