Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Oι βόμβες του Παεζάνο για την Αλίκη και άλλους σταρ


Ο Νίκος Χατζηκώστας, ιδιοκτήτης του διάσημου Paesano, αποκαλύπτει «πιπεράτες» ιστορίες με πρωταγωνιστές γνωστούς καλλιτέχνες της δεκαετίας του '80.
oi-bombes-tou-paezano-gia-tin-aliki-kai-allous-star

Oπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Espresso, 18 χρόνια μετά το «λουκέτο» ο εκκεντρικός επιχειρηματίας, που ζει σε ένα κτήμα στις Αρχάνες του Ηρακλείου Κρήτης και γράφει τη βιογραφία του, μιλάει για τη ζωή του και αποκαλύπτει άγνωστες, «πιπεράτες» ιστορίες.
Λεγόταν πως ο Σήφης, ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου, που βρέθηκε νεκρός πριν από μερικούς μήνες, ήταν δικός του, όμως ο ίδιος το αρνείται. «Ισα ίσα που προσπάθησα να βοηθήσω να τον πιάσουν, έδωσα οδηγίες στους επίδοξους κυνηγούς του, αλλά ήταν πολύ έξυπνο ζώο».
Το 1977 άνοιξε το ρεστοράν Paesano στην Κυψέλη, στη θέση της Spaggeteria του πατέρα του. Σέρβιρε διεθνή κουζίνα, μακαρονάδες και εντυπωσιακές πίτσες. «Αγαπήθηκα αμέσως από τον κόσμο, καθώς η φήμη μου ως... τρελού είχε προηγηθεί του μαγαζιού! Hταν ένα after μαγαζί και το 1984 οδηγήθηκα στα δικαστήρια της Σανταρόζα πάνω από εκατό φορές για παράβαση του νόμου περί ενέργειας, παρότι μετά τις 2.00 τα ξημερώματα άναβα κεριά και γκαζάκια! Πάντα όμως αθωωνόμουν, με μάρτυρες γνωστούς καλλιτέχνες.
Λίγο καιρό αργότερα ο νόμος αυτός καταργήθηκε. Θυμάμαι ότι μια φορά πήγα στο αυτόφωρο ντυμένος νυχτερίδα και την επομένη με ένα ποτήρι σαμπάνια» λέει, γελώντας.
Με τον Ντέμη Ρούσσο ήταν μακρινά ξαδέλφια και πρώην συμμαθητές σε σχολείο της Αιγύπτου. Ο διάσημος σταρ σύχναζε στο μαγαζί του, όταν βρισκόταν στην Ελλάδα.
Το 1984 ο Παεζάνο (τον αποκαλούσαν και με το όνομα του μαγαζιού του) «πυρπολήθηκε» μπροστά στο μαγαζί του. Τα κηδειόχαρτα τοιχοκολλήθηκαν σε ολόκληρη την Αθήνα. Την επομένη ήταν πρώτο θέμα στις εφημερίδες. Στην πραγματικότητα, όπως λέει ο ίδιος, ήταν ένα καλοστημένο πρωταπριλιάτικο αστείο με μονταρισμένη φωτογραφία. Οι φίλοι του πίστεψαν πως είχε αυτοκτονήσει. «Τη στιγμή που όλοι έκλαιγαν έξω από το μαγαζί, κάνω ένα σάλτο και βγαίνω. Τους κόπηκε η χολή» θυμάται και γελάει.

Η Αλίκη και ο καβγάς με τον Γ. Κωνσταντίνου

«Ο Ντίνος Ηλιόπουλος ερχόταν συχνά. Επέλεγε ένα συγκεκριμένο τραπεζάκι στο βάθος του μαγαζιού και καθόταν με την παρέα του. Ο Στάθης Ψάλτης, φορώντας σχεδόν πάντα σκούρα γυαλιά ηλίου, ακόμη και τη νύχτα, ερχόταν με την Καίτη Φίνου». Η Αλίκη Βουγιουκλάκη -όπως λέει- ήταν μια ψυχρή επαγγελματίας. Δεν εμφανιζόταν πουθενά, αν δεν είχε λόγο και φωτογράφους. Τη συνόδευε εκείνη την εποχή ο Κώστας Σπυρόπουλος.
«Ο Στράτος Διονυσίου ερχόταν με την τραγουδίστρια Μαρίνα Βλαχάκη. Η παραγγελία, πάντα η ίδια: ένα μπουκάλι ουίσκι. Βαρύς τύπος, αλλά ωραίος. Ο Γιώργος Φούντας και η σύζυγός του ήταν πελάτες, ο Θανάσης Βέγγος που ήταν πραγματικά υπερκινητικός και η γυναίκα του μου έλεγε πως ούτε στο σπίτι δεν ησύχαζε, αλλά και πολιτικοί όπως ο Γεώργιος Αβέρωφ και ο Κωστής Στεφανόπουλος, με τον οποίο κατέβηκα σε κάποιες εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής, αλλά μετά το μετάνιωσα. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου ήταν τακτικός πελάτης και καλός φίλος. Την πρώτη φορά που ήρθε τσακωθήκαμε, επειδή δεν υπήρχε τραπέζι ελεύθερο, για να καθίσει με την τότε συνοδό του, την Τέτη Σχοινάκη. Μετά γίναμε φίλοι».

Η «προδοσία» και η χορεύτρια με τους νεαρούς

Κάποιοι τον ξέχασαν και εκείνος φέρθηκε ανάλογα. «Ο Λάκης Λαζόπουλος ερχόταν με την τότε μούσα του, τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Ηταν στα πρώτα βήματά του στην υποκριτική. Επτά χρόνια αργότερα τον συνάντησα σε μια πολιτιστική εκδήλωση στην Αλεξάνδρεια και όταν τον αγκάλιασα με ενθουσιασμό, ρώτησε ποιος ήμουν. Εκανα μεταβολή και έφυγα. Δεν μου άρεσε αυτό» λέει ο Παεζάνο και συνεχίζει: «Με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου γνωριστήκαμε στο μαγαζί μου, ερχόταν ως πελάτισσα και θυμάμαι μια βραδιά που χορέψαμε σέικ στα Αστέρια της Γλυφάδας, σε εκδήλωση της Ενωσης Γυναικών Ελλάδας, στην οποία ήταν τότε πρόεδρος. Μια μέρα τής πήγα στο Καστρί δώρο ένα κουταβάκι, αλλά έλειπε και το παρέδωσα στον γιο της Νίκο».
Ωστόσο, διακριτικά μάς περιγράφει καταστάσεις για πρόσωπα που δε θέλει να «αποκαθηλώσει». «Γνωστή ηθοποιός και καταπληκτική χορεύτρια ερχόταν συχνά με νεαρούς συνοδούς και καθόταν πάντα στο πατάρι, για να μην τη δει ο τότε σύζυγός της, πολύ γνωστός και από την τηλεόραση, που ήταν επίσης πελάτης.
Επίσης δημοφιλής ηθοποιός του παλιού κινηματογράφου ερχόταν στο μαγαζί μεθυσμένος και έκανε φασαρίες και όλο τον πετούσα έξω. Ερχόταν και ένας πολύ γνωστός σκηνοθέτης που ήταν γκέι και μου έφερνε νεαρούς ηθοποιούς που τους είχε γκόμενους. Εκανε πολλά όργια αυτός» λέει με νόημα ο Νίκος Χατζηκώστας και προσθέτει: «Μια πολύ ευγενική και σεμνή ηθοποιός ήταν ζευγάρι με έναν ψηλό ηθοποιό που για χάρη του οι γυναίκες ήθελαν να αυτοκτονήσουν. Και αυτή το ίδιο, μου το είχε εξομολογηθεί πως είχε κάνει απόπειρα μετά τον χωρισμό τους».thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες