Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Mόνος στον …Εβρο:Η ιστορία-σοκ προσφυγόπουλου 2 ετών!



Ένα ακόμη δίχρονο αγόρι χωρίς γονείς και συγγενικά πρόσωπα, βρέθηκε ανάμεσα σε ενήλικους πρόσφυγες από τη Συρία που φτάνουν στην Ελλάδα μέσω του Έβρου.
Βρέθηκε μέσα σε γκρουπ προσφύγων που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα από συνοριακούς φύλακες στην όχθη του ποταμού.

Στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, διαπιστώθηκε πως αυτοί που συνόδευαν το δίχρονο παιδί δεν ήταν οι γονείς του και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ταυτοποίησης. Ο εισαγγελέας και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανέθεσε στην οργάνωση ΜΕΤΑδραση, η οποία είναι ο επιχειρησιακός εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τη μεταφορά του παιδιού στο φιλοξενείο της κοινωνικής οργάνωσης υποστήριξης νέων ΑΡΣΙΣ στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
Η ΜΕΤΑδραση δημοσιοποίησε μέσω του Facebook στοιχεία της υπόθεσης με φωτογραφία στην οποία εικονίζεται από πίσω το παιδί να συνοδεύεται από δύο άνδρες της οργάνωσης.
Τελικά ο μικρός Σύρος μεταφέρθηκε σε φιλοξενείο ανηλίκων στην περιοχή της Θράκης και δύο μέρες μετά επέστρεψε στους γονείς του, οι οποίοι αναζητήθηκαν μέσω της πρεσβείας της Συρίας στην Αθήνα και βρέθηκαν σε κοντινή περιοχή.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις προσφυγόπουλων που συνοδεύονται από ενήλικες οι οποίοι δεν είναι οι γονείς τους και δηλώνουν «θείοι» ή «ξαδέρφια» τους. Και πολλά από αυτά πέφτουν θύματα κάθε είδους εκμετάλλευσης.


Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες