Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Στα 3,5 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης...

Αποκλειστικό: Στα 3,5 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες
...του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες...

Στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να οριστεί η τιμή εκκίνησης των οικονομικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους για την...
απόκτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, οι οποίες δημοπρατούνται το ερχόμενο χρονικό διάστημα από την Κυβέρνηση.

Αύριο, όπως ανακοίνωσε στο Υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός θα κατατεθεί διάταξη στη Βουλή με την οποία θα εκχωρείται η διενέργεια του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού από το Υπουργείο Επικρατείας, μετά την άρνηση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης να συναινέσουν στη συγκρότηση του νέου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου Πανελλαδικής εμβέλειας,σύμφωνα με τις προυποθέσεις νομιμότητας και διαφάνειας που ορίζει το Σύνταγμα, αναμένεται να προκηρυχθεί το αργότερο εντός του Μαρτίου και οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά πρόσωπα η κοινοπρακτικά σχήματα) θα κληθούν να υποβάλουν κλειστές οικονομικές προσφορές αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής τους στον διαγωνισμό (φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, εξυπηρέτηση τραπεζικών δανείων, εγγυητικές επιστολές κλπ).

Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και η ανάθεση των τηλεοπτικών αδειών στους τέσσερις πλειοδότες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού.

Παράλληλα το αργότερο έως την Ανοιξη η Κυβέρνηση θα προχωρήσει και στην προκήρυξη και χορήγηση τηλεοπτικών αδειών που θα αφορούν θεματικά κανάλια (δηλαδή αμιγώς μουσικά, ψυχαγωγικά, ενημερωτικά κλπ), περιφερειακά και τοπικής εμβέλειας χωρίς όμως ακόμη να έχει οριστεί ο αριθμός τους και η τιμή εκκίνησης οικονομικών προσφορών από τους υποψήφιους για την απόκτησή.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες