Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Οι αμαρτωλές σχέσεις του Ιδρύματος Κλίντον ...


...με τα τυραννικά καθεστώτα του Κόλπου...
Καθώς η ηθική υπόσταση και η παρουσία του Ιδρύματος Κλίντον βρίσκονται όλο και περισσότερο στο στόχαστρο των ΜΜΕ  η τακτική των «πιστών» δημοσιογράφων είναι να αναδεικνύουν το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί. Και ...
εν συνεχεία  να υπαινίσσονται - ή ακόμα και να δηλώνουν ανοιχτά - ότι οποιοσδήποτε αμφισβητεί τον ρόλο του πολεμάει τους φιλανθρωπικούς του σκοπούς. 


O σύμβουλος της Χίλαρυ Κλίντον, Τζέιμς Κάρβιλ, δήλωσε μάλιστα ότι εκείνοι που επικρίνουν το ίδρυμα «οδεύουν προς την κόλαση», ενώ άλλοι υποστηρικτές της  Κλίντον αφήνουν να εννοηθεί ότι οι επικριτές του ιδρύματος αδιαφορούν για τη ζωή των οροθετικών ή είναι φανατικοί αντί - γκέι.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ίδρυμα Κλίντον έχει κάνει και καλή δουλειά. Αλλά το γεγονός αυτό δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τα προφανή ηθικά προβλήματα και τα ερωτηματικά που ανακύπτουν από τον τρόπο με τον οποίο τα κεφάλαια του έχουν αντληθεί. 

Η Χίλαρι Κλίντον υπήρξε επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας και τυραννικά καθεστώτα, όπως αυτά της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ δώρισαν από κοινού δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα που διοικείται από την οικογένειά της και έχει δραστηριότητες οι οποίες ωφελούν την δημόσια εικόνα της. Αυτή η εξαιρετικά πολύτιμη ευκαιρία να κερδηθεί η εύνοια των Κλίντον, και να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα στην οικογένεια, συνεχίζεται καθώς η Χίλαρυ είναι υποψηφία για για την προεδρία.

Ο ισχυρισμός ότι το Ίδρυμα αποσκοπεί στη βοήθεια ανθρώπων που έχουν ανάγκη, είναι παράλογος και δεν μπορεί παρά να προκαλεί γέλιο. Αρκεί κάποιος να κοιτάξει ποιοι είναι μερικοί από τους  μεγαλύτερους χορηγούς και θα καταλάβει. Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια που η Χίλαρυ Κλίντον ήταν υπουργός Εξωτερικών το  Σαουδοαραβικό καθεστώς δεν χρηματοδότησε το Ίδρυμα, η Σαουδική Αραβία, δώρισε 10 με 25 εκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα Κλίντον, το 2014, όταν εκείνη άρχισε να προετοιμάζει  την υποψηφιότητά της για τις  προεδρικές εκλογές. 

Μια ομάδα που ονομάζεται «Φίλοι της Σαουδικής Αραβίας», η οποία φαίνεται να ιδρύθηκε από κάποιον «Σαουδάραβα πρίγκιπα», έδωσε ένα επιπλέον 1 με πέντε 5 εκατομμύρια δολάρια. Το Ίδρυμα Κλίντον αναφέρει  ότι ανάλογο ποσό  δωρίστηκε από το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και την κυβέρνηση του Μπρουνέι. Το Κουβέιτ έχει δωρίσει μεταξύ επίσης από πέντε μέχρι δέκα εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες