Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ο στρατός φθάνει στο κάστρο: σύντομα το τέλος της μάχης του Χαλεπίου

carte_evacuation_mercredi
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο Χαλέπι.Και δύναται πλέον η μάχη του Χαλεπίου να ολοκληρωθεί πριν το τέλος της χρονιάς ημερομηνία φιξαρισμένη από τη συριακή κυβέρνηση.Ο στρατός ελέγχει πάνω από το 80% των συνοικιών του Α Χαλεπίου.

Τις τελευταίες ώρες ο στρατός ανέκτησε τις συνοικίες Bab al-Nayrab, al-Safsafah, Bab al-Hadid, Agyour, Karam al-Jabal και al-Farafirat αλλά ακόμη δεν ανέπτυξε σε αυτές δυνάμεις του περιμένοντας την άφιξη των ομάδων που θ΄αποναρκοθετήσουν τις περιοχές.
Αυτή την Τετάρτη ο στρατός έφθασε από άλλη κατεύθυνση στο κάστρο (από τα ΒΔ ) που ανηγέρθηκε επί ρωμαικής εποχής και που παρέμεινε στα χέρια του στρατού τα 5 χρόνια του πολέμου παρά τις αβυσαλέες επιθέσεις των τρομοκρατών.
Σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο OSDH, οι αντάρτες αποσύρθηκαν από την παλιά πόλη που ήλεγχαν μετά την ανακατάληψη από το στρατό των γειτονικών συνοικιών Bab al-Hadid και Aqyul, και από τον « φόβο να μην παγιδευθούν ». Αλλά δεν θα παραμείνουν για πολύ σε αυτό το μέρος.Σύμφωνα με στοιχεία από αυτούς τελικά πήραν την απόφαση ν΄αποτραβηχθούν οριστικά προς το Idleb. Είπαν ότι εξουσιοδότησαν αντιπροσώπους τους στην Τουρκία για να διαπραγματευθούν με το συριακό στρατό την έξοδό τους. Κατατέθηκε αίτημα ανακωχής 5 ημερών από την πλευρά τους για να εκκενώσουν τραυματίες και για να επιτρέψουν στους πολίτες που επιθυμούν να βγουν.
Oι συνοικίες που παραμένουν στον έλεγχο των τρομοκρατών είναι οι Kallaseh, Boustane al-Kaser, al-Ansari, al-Machhad, al-Soukkkari, al-Salihine,και Karam al-Daadaa,πηγαίνοντας προς cheikh Said.Δηλ. ελέγχουν πλέον μόνο 11 km2, επί των αρχικών 45 km2 .al manar 7.12.16
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες