Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Στους δρόμους τα τρακτέρ...

Κλειστή η νέα εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου...

Με σειρά τοπικών κινητοποιήσεων συνεχίζουν οι αγρότες τις διαμαρτυρίες τους. Από αύριο έως και...
την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στήνονται αγροτικά μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι έκλεισαν λόγο μετά τις 18:30 το απόγευμα την νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αποκλεισμός του δρόμου θα διαρκέσει μέχρι τις 21:00 το βράδυ και η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται μέχρι εκείνη την ώρα στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου.

Την ανάπτυξη των αγροτικών μπλόκων στη Δυτική Μακεδονία, αρχής γενομένης απο αύριο μέχρι και την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η χθεσινοβραδινή ευρεία σύσκεψη των εκπροσωπών συντονιστικών επιτροπών της περιοχής.

Οξύνουν τη στάση τους οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, καθώς, με βάση τις αποφάσεις τους, επιδιώκουν να σταθεροποιήσουν το μπλόκο στο σημείο με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων τρακτέρ, ενώ προχωρούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αποκλεισμούς και των δύο ρευμάτων της Εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Μικρή ένταση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής στην περιοχή κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όταν αγρότης επιχείρησε με το τρακτέρ του να παρακάμψει τις αστυνομικές δυνάμεις και να κατεθυνθεί στον κόμβο της Ειδομένης, όπου οι αγρότες θέλουν να στήσουν το μπλόκο τους.Τονίζεται ότι γύρω στις 14.00 μετά το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι προτίθενται να προχωρήσουν για μια ώρα περίπου σε συμβολικό αποκλεισμό του σημείου, όπου βρίσκονται από χθές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για το γεγονός ότι δεν μας επιτρέπουν να πάμε στον κόμβο της Ειδομένης και να παραταχθούμε με τα τρακτέρ μας».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο αναμένονται στο σημείο αγρότες απο Γιαννιτσά, Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς. Αγρότες από τη Χαλάστρα έφτασαν ήδη στα διόδια των Μαλγάρων, όπου χθές στήθηκε μπλόκο και αύριο ή την Τρίτη αναμένεται να κατευθυνθούν κοντά στους Ευζώνους...


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες