Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πάλι Μπορίσοφ...

Μπόικο ΜπορίσοφΟ δύο φορές παραιτηθείς πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, κερδίζει την τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε...
τέσσερα χρόνια στο φτωχότερο -και βουτηγμένο στη διαφθορά- κράτος της Ε.Ε.

Με καταμετρημένο το 89,7% των ψήφων το κεντροδεξιό κόμμα GERB συγκεντρώνει  32,58% των ψήφων, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP) να έπεται με 26,8%. Ακολουθεί η εθνικιστική συμμαχία Ενωμένοι Πατριώτες με 9,2%.

Ακόμη δύο κόμματα εξασφαλίζουν εκπροσώπηση στη βουλγαρική βουλή: το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (MRF) της μουσουλμανικής, κυρίως τουρκικής, μειονότητας της χώρας, που εξασφαλίζει το 8,9% των ψήφων, και το λαϊκιστικό Volya με 4,1%.

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή σε μια κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον 57χρονο Μπορίσοφ, πρώην σωματοφύλακα και πρωταθλητή του καράτε, που παραιτήθηκε τον Νοέμβριο και οδήγησε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Δεδομένης της ξενοφοβικής κινδυνολογίας του για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, αναλυτές δεν αποκλείουν μια ανίερη κυβερνητική συμμαχία του με τους φιλορώσους εθνικιστές Ενωμένοι Πατριώτες.

Κυβερνητικός εταίρος του Μπορίσοφ μπορεί να αναδειχτεί και ο επονομαζόμενος «Βούλγαρος Ντόναλντ Τραμπ», ο πλούσιος επιχειρηματίας Βέζελιν Μαρέσκι (Volya).

Οι σοσιαλιστές, που είχαν υποσχεθεί να βελτιώσουν τις σχέσεις με τη Ρωσία ακόμα και εάν αυτό τάραζε τους Ευρωπαίους εταίρους τους, διπλασίασαν το μερίδιό τους στο αποτέλεσμα σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές, το 2014, αλλά απέτυχαν να φτάσουν το έντονα φιλοευρωπαϊκό GERB.

Αξιοσημείωτο είναι ότι έχουν ξεκινήσει ήδη 79 εισαγγελικές έρευνες για εκλογική νοθεία Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βουλγαρικού τηλεοπτικού σταθμού Nova, κάλπες πωλούνταν ακόμα και προς 15 ευρώ έκαστη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες