Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Λαμψη και γοητεια

Μαξίμα>H γοητευτική γαλαζοαίματη με τα ένοχα μυστικά

Ποια είναι η 46χρονη από την Αργεντινή που έκλεψε τα φλας από την Ιβάνκα [ΕΙΚΟΝΕΣ]


Μπορεί τα περισσότερα διεθνή μέσα να επικεντρώθηκαν στην πρώτη επίσημη επίσκεψη της «κρυφής Πρώτης Κυρίας» των ΗΠΑ στην Ευρώπη, της Ιβάνκα Τραμπ, παρ’
όλα αυτά, τα φλας των φωτογράφων έκλεψε μια 46χρονη γαλαζοαίματη, λιγότερο ίσως γνωστή στα αμερικανικά αλλά και σε αρκετά ευρωπαϊκά Μέσα. Ο λόγος για την βασίλισσα της Ολλανδίας Μαξίμα, της οποίας η δημοτικότητα, κυρίως στις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά αλλά και στα βρετανικά νησιά πλησιάζει σε ύψη ακόμα και αυτή της Κέιτ Μίντλετον. Πιο προσιτή από τους υπόλοιπους γαλαζοαίματους, πάντα χαμογελαστή, με άποψη και πάντα προσεγμένες στιλιστικά εμφανίσεις, η βασίλισσα Μαξίμα είναι το πρόσωπο με το οποίο ασχολούνται όλοι τελευταία.


Στις αρχές της εβδομάδας, η βασίλισσα της Ολλανδίας, που μάλιστα δεν είναι καν Ευρωπαϊα αλλά γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αργεντινή, βρέθηκε στο ίδιο πάνελ με μερικές απο τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου, όπως την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ένα ακόμη πρόσωπο που απασχολεί και απ’ ότι φαίνεται δύναμη και ρόλο αποκτά σιγά σιγά: Την Ιβάνκα Τραμπ, κόρη και σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου. Και ναι, η Μαξίμα της Ολλανδίας έμοιαζε πιο άνετη, είχε αέρα, αυτοπεποίθηση ενώ η Ιβάνκα στο ντεμπούτο της και επισήμως ως «Πρώτη Κόρη» ήταν αν όχι σφιγμένη, τουλάχιστον πολύ προσεκτική.


Η Μαξίμα, η οποία δούλευε στον τραπεζικό τομέα πριν παντρευτεί τον σημερινό βασιλιά της Ολλανδίας, και η οποία συχνά υποστηρίζει την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών, συμμετείχε ως ειδική πρέσβειρα του ΟΗΕ και άνοιξε την όλη συζήτηση (ήταν και η πρώτη που μίλησε) λέγοντας ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την οικονομική χειραφέτηση των γυναικών προσθέτοντας ότι «η οικονομική ένταξη είναι ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο» και τονίζοντας ότι η εξέρρευση λύσεων απαιτεί μια συντονισμένη προσπάθεια πολλών παρεμβάσεων».
Η Μάξιμα περιγράφεται από τα φιλοβασιλικά κοσμικά περιοδικά της Ευρώπης ως «χαριτωμένη και κομψή». Το αληθινό της όνομα είναι Μάξιμα Ζορεγιέτα, γεννήθηκε στην Αργεντινή πριν από 46 χρόνια. Ο πατέρας της ήταν δεξί χέρι του δικτάτορα Βιντέλα και υπουργός στην κυβέρνησή του, από το 1976 ως το 1981. Σπούδασε οικονομία στην Αργεντινή και εργάστηκε σε τράπεζα της Νέας Υόρκης και των Βρυξελλών.

Το 1999, στη Σεβίλλη της Ισπανίας, γνώρισε τον Αλεξάντερ σε μια γιορτή φίλων της. Τον κάλεσε σπίτι της στη Νέα Υόρκη για να γνωριστούν καλύτερα και εκείνος, αφού την επισκέφτηκε γοητευμένος, της εξομολογήθηκε ότι είναι διάδοχος βασιλιάς και της πρότεινε να… κάνουν σχέση. Όταν το ειδύλλιο έγινε γνωστό, η Ολλανδοί ξεσηκώθηκαν εξαιτίας του παρελθόντος του πατέρα της και των σχέσεων που είχε με το δικτατορικό καθεστώς της Αργεντινής. Όμως ο πρίγκιπας ήταν ερωτευμένος μαζί της και έπεισε τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας να κάνει επίσημη έρευνα για το παρελθόν του πατέρα της αγαπημένης του.

Η έρευνα, πράγματι, έγινε και απέδειξε ότι ο πατέρας Ζορεγκιέτα δεν είχε εμπλακεί σε βασανιστήρια και συλλήψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Βιντέλα. Ετσι, η τότε βασίλισσα της Ολλανδίας Μπεατρίξ ανακοίνωσε επίσημα τους αρραβώνες του γιού της με την Αργεντινή καλονή, το 2001, σε συνέντευξη τύπου. Το ζευγάρι παντρεύτηκε λίγο αργότερα αλλά στο γάμο δεν παρέστησαν οι γονείς της καθώς στον πατέρα της Μαξίμα απαγορεύτηκε η παρουσία του λόγω του παρελθόντος του και η μητέρα της ανακοίνωσε ότι δεν πάει στο γάμο χωρίς τον σύζυγό της. Η Μάξιμα απέκτησε τρία παιδιά και το 2013 ο σύζυγός της γίνεται βασιλιάς και εκείνη βασίλισσα, η δεύτερη μη Ολλανδή στην ιστορία της χώρας.tamtam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες