Κυριακή 23 Απριλίου 2017

O συριακός στρατός απελευθέρωσε την πόλη Ηalfayah στη Β Χάμα, το μεγαλύτερο άντρο των τρομοκρατών στην επαρχία αυτή.


Σήμερα το πρωί ο συριακός στρατός και οι Μονάδες Εθνικής Άμυνας απελευθέρωσαν την πόλη Halfaya στη Β Χάμα στα σύνορα με την επαρχία του Idlib.

Προηγήθηκε άγριο σφυροκόπημα τα τελευταία 24ωρα της αεροπορίας και του πυροβολικού που ευνόησε την προέλαση του στρατού και την ανακατάληψη αυτού του ισχυρού οχυρού των τρομοκρατών πύλη εισόδου από Ιντλίμπ.

Στρατιωτική πηγή ανέφερε στο SANA ότι οι μονάδες του στρατού σε συνεργασία με τις συμμαχικές δυνάμεις απλευθέρωσαν μετά από ενταικές επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών της  “al Nosra”,την πόλη Halfaya και τα χωριά Zaline, Weibda, Bteich, Zour Nassiriya, Zour Abou Zeid.
«Επανακτήθηκαν Tell Nassiriya και Tell Mentar ».
Η πηγή πρόσθεσε ότι ο στρατός εξουδετέρωσε εκατοντάδες τρομοκράτες κατάσχεσε 7 πυραύλους, 2 επανδρωμένα οχήματα και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών βαρύ και ελαφρύ.
Οι μονάδες του στρατού κατά τις επιχειρήσεις τους κατέστρεψαν 38 οχήματα, 3 αποθήκες πυρομαχικών, 3 τανκ κι ένα παγιδευμένο όχημα.
Μονάδες του μηχανικού εξουδετέρωσαν νάρκες και εκρηκτικούς μηχανισμούς των τρομοκρατών σε δρόμους και σπίτια πολιτών που έιχαν παγιδεύσει στις περιοχές που απαλευθέρωσαν.


Ο στρατός επίσης ανακατέλαβε τα  Senesher,Tal Naseriya, Batish, Tal Batish,   στα περίχωρα του Morek.
Ο συριακός στρατός με τις τελευταίες του επιτυχίες διασφαλίζει την επαρχία της Χάμα και γίνεται ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος κι εκεί ενώ δίνει μεγάλες ανάσες στην ελληνορθόδοξη πόλη Maharda που γειτνιάζει με τη Halfayah.Η τελευταία αποτέλεσε το ορμητήριο των τρομοκρατών κατά της Mahardah.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες