Παρασκευή 19 Μαΐου 2017



Υποχρεωτική από 1η Ιουνίου η μισθοδοσία μέσω τραπεζικού λογαριασμού

Υποχρεωτική από 1η Ιουνίου η μισθοδοσία μέσω τραπεζικού λογαριασμού - Κεντρική Εικόνα
Καθιερώνεται από 1η Ιουνίου η υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών.

Η καταβολή των αποδοχών στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή παρόχων υπηρεσιών πληρωμών.
Σύμφωνα με ΚΥΑ των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών, στον εργοδότη που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου 1 επιβάλλονται κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, σύμφωνα με τα άρθρα 23 και 24 του ν. 3996/2011 (Α΄ 170).
Σημειώνεται πως το τελευταίο «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο προέβλεπε πως οι δαπάνες μισθοδοσίας προσωπικού, όπως και οι αμοιβές όσων εργάζονται με μπλοκάκι θα εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση έχει πραγματοποιηθεί με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών.
Αν οι ανωτέρω δαπάνες δεν εξοφληθούν με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών, τότε δεν θα εκπίπτουν. Υπενθυμίζεται πως είναι πλέον υποχρεωτική  η οποιαδήποτε συναλλαγή άνω των 500 ευρώ να γίνεται ηλεκτρονικά ή μέσω κάρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες