Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Τουρκική εισβολή κατοχή στο συριακό Ιντλίμπ: 25.000 τούρκοι στρατιώτες μαζί FSA θα ελέγχουν περιοχές του.Τουρκική εισβολή σε 35χλμ επί 130χλμ στο Ιντλίμπ.


Kρίσιμες αποφάσεις αναφορικά με την τύχη του Idlib ελήφθησαν στα Άστανα 6που ξεκίνησαν στις 14.9 κι ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Oι ζώνες που θα ελέγχονται από τις τουρκικές ορδές κατοχής εισβολής στο Ιντλίμπ έγιναν πλέον φανερές στ΄ Astana.Οι τουρκικές δυνάμεις θα περάσουν από τις περιοχές  Yayladağı και Reyhanlı της Hatay και θα εισβάλουν σε βάθος  35 με 50 χλμ εντός της συριακής επαρχίας του Idlib μ΄επιχείρηση που ξεκινήσει εντός του τρέχοντος μήνα.
Η ζώνη αυτή της τουρκικής επιχείρησης θα εκτείνεται τουλάχιστον σε 35 χλμ εύρος και 130 χλμ μήκος στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Idlib που συνορεύει με αυτή της Hatay.
Ο αριθμός των τούρκων στρατιωτών που θα συμμετέχουν στην επιχείρηση μαζί με τους τρομοκράτες συνεργάτες τους του (FSA) θ΄ανέρχονται σε 25 000. Οι τούρκοι διατυμπανίζουν πως θα διασφαλίσουν την τύχη 2 εκατομμυρίων στην συγκεκριμένη επαρχία.Οι τουρκικές δυνάμεις που θα  διασχίσουν την συριακή πόλη Jisr al-Shughur στο Νότο του Idlib και την Dar az-Izza στα δυτικά του Idlib θα ελέγχουν κοντά στα  5 000 τ.χλμ.
Στη ζώνη που θα ελέγχει ο τουρκικός στρατός στη Συρία θα συμπεριλαμβάνεται το αεροδρόμιο  Taftanaz και το πιο ψηλό βουνό της περιοχής το jabal Arbain, όσο και άλλα στρατηγικά σημεία.
Ο τουρκικός στρατός θα είναι στο μέτρο να επιτηρεί θέσεις του (PKK) στο Afrin και σχηματισμούς τρομοκρατών στην Λαττάκεια αφού θα εισβάλει σε θέσεις στρατηγικές  σε επαρχίες Idlib,Χαλεπίου.
Μεταξύ των περιοχών πουθα ελέγχειο τουρκικός στρατός εισβολής ξεχωρίζουν τα  Jabal Arbain, Taftanaz, Jisr al-Shughur, Ariha, Maarat al-Numaan et Khan Sheikhoun..yenisafak. 15.9.17
Oι 3 χώρες Ρωσία,Ιράν ,Τουρκία θ΄αναπτύξουν «δυνάμεις ελέγχου της αποκλίμακωσης» στην περιοχή του Idleb και σε «κάποια μέρη» των περιοχών Λαττάκεια,Χάμα,Χαλέπι στη Συρία σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν που δημοσιοποιήθηκε μετά από 2 ημέρες συνομιλιών στ΄ Astana.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες