Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Σταθάκης σε Λοβέρδο: Δεν μπορείτε να φτιάξετε ένα fan club της Eldorado...



Ενταση στην βουλή ...
"Εχετε ξεπεράσει τον εαυτό σας σε σχέση με την εταιρία (El dorado)", τόνισε ο Σταθάκης, στην βουλή, απευθυνόμενος στον Λοβέρδο.
Ο...
υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργειας διευκρίνισε, πως, υπάρχουν τρεις διαφορετικές υποθέσεις που έχουν να κάνουν με την αδειοδότηση στην Ολυμπιάδα (που ολοκληρώθηκε), την εξόρυξη στις Σκουριές και το εργοστάσιο μεταλλουργίας.

«Η Ολυμπιάδα έχει 100% αδειοδοτηθεί, η εκκρεμότητα ήταν δύο αιτήσεις και μια βασική μελέτη που εκκρεμούσε επί 5 μήνες. Η τρίτη άδεια δεν έχει δοθεί ποτέ γιατί το δημόσιο δεν έχει πειστεί. Το επιτρεπόμενα όρια του αρσενικού είναι 0,4% στο μείγμα, ενώ στην Ολυμπιάδα στο μείγμα υπάρχει 8%. Το διακύβευμα αυτό λοιπόν είναι η μελέτη της εταιρίας, επιστράφηκε πίσω τον Ιούλιο του 16 ‘ με τις τεχνικές παρατηρήσεις του υπουργείου. Εκκρεμεί η αδειοδότηση του κεντρικού έργου. Δεν είχε πείσει ούτε τον κ. Μανιάτη. Την επανάφερε ο κ. Σκουρλέτης και γω τη παραπέμπω στη διαιτησία», δήλωσε σχετικά ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε: «η εταιρία αντί να επαναφέρει τη μελέτη στο υπουργείο βάσει των παρατηρήσεων, προσφεύγει στο ΣτΕ. Η μελέτη όμως είναι ατελής, μισή. Έστειλαν εξώδικο στον υπουργό στην εταιρία. Συμφωνείτε με αυτό; Είναι συνηθισμένη πρακτική;».

Ακόμα ο κ. Σταθάκης σημείωσε με νόημα πως η εταιρία δεν έχει μάθει να δουλεύει σε ευρωπαϊκές χώρες, ενώ υπογράμμισε πως: «δεν έχω αντίρρηση η εταιρία να αγαπάει ορισμένα κόμματα και να μην αγαπάει άλλα, να φτιάξει δηλαδή ένα fan-club της ΝΔ ή της ΕΚ. Το ανάποδο έχει πρόβλημα. Εσείς δεν μπορείτε να φτιάξετε ένα fan club της Eldorado».

«Έχει υπονομευτεί η χώρα, καθώς μέχρι το 2023 πρέπει να έχει πλεόνασμα 3,5%. Με αυτές τις δεσμεύσεις η λύση μπορεί να έρθει μόνο από την ανάπτυξη. Είστε μέλος μιας κυβέρνησης που είναι εχθρός της ανάπτυξης και των επενδύσεων. Το Ελληνικό είναι ένα τεράστιο θέμα και οι Σκουριές ένα δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα καθώς εναντίον της είναι ο ίδιος πρωθυπουργός», αντίτεινε από τη πλευρά του ο κ. Λοβέρδος και επιχειρώντας να δώσει τη δική του εξήγηση για τις εξελίξεις πρόσθεσε: «η εξήγηση που δίνω είναι ότι πετάτε τις υποθέσεις πίσω, δημιουργείτε καθυστερήσεις για να ολοκληρωθεί η επένδυση αυτή όπως και στο ελληνικό, ότι σας δημιουργεί πρόβλημα ψήφων το πάτε τόσο αργά για να γίνει μετά τις εκλογές. Κάνετε ζημία στη χώρα προς όφελος κάποιων ψήφων αν τις πάρετε και αυτές».nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες