Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017


Τα καλύτερα βότανα για τον προστάτη

Τα καλύτερα βότανα για τον προστάτη
Όλα τα βότανα και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα για την υγεία του προστάτη
Τα καλύτερα βότανα για τον προστάτη

1. Η βήτα-καροτίνη, η πορτοκαλί χρωστική που απαντάται σε καρότα, γλυκοπατάτες, και πορτοκάλια, είναι η πιο σημαντική θρεπτική ουσία στην πρόληψη της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Στην πραγματικότητα, η βήτα-καροτίνη, στην καλοήθη υπερπλασία του προστάτη προστατεύει περισσότερο από ό, τι το λυκοπένιο, η βιταμίνη Ε, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι πιο σημαντικά στον καρκίνο του προστάτη.
2. Η Β-σιτοστερόλη, που προέρχεται από πηγές, όπως το κακάο και τα φύκια από τα νησιά Φίτζι είναι ένα φυσικό λιπαρό οξύ που  παρεμβαίνει στη δράση ενός ενζύμου που ονομάζεται 5-άλφα-αναγωγάση που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε μια μορφή που ευνοεί την ανάπτυξη της επένδυσης του προστάτη, και έτσι αποτρέπει την διόγκωση του προστάτη.
3. Η γύρη ανθέων, το οποίο είναι ένα προϊόν που συλλέγουν οι μέλισσες για να το τοποθετήσουν στην κυψέλη, είναι ένα αντιοξειδωτικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην υπερπλασία του προστάτη. Πολλοί άνδρες ανταποκρίνονται καλά στη θεραπεία με γύρη μελισσών, αν και οι άνδρες με αλλεργία στη γύρη θα πρέπει να την αποφύγουν.
4. Το λυκοπένιο, είναι μια χρωστική, που βρίσκεται στις ντομάτες, στο καρπούζι κ.ά και είναι το καλύτερο για την αναστολή της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων του προστάτη. Το λυκοπένιο συσσωρεύεται στον πυρήνα των κυττάρων του προστάτη, και ενεργοποιείται η  απόπτωση, γνωστή και ως αυτοκτονία των κυττάρων, όταν αυτά τα κύτταρα γίνονται καρκινικά.
5. Το Phellodendron (amurense Phellodendron) είναι ένα κινέζικο βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και 2.000 χρόνια για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων του ουροποιητικού. Εργαστηριακές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι αποτρέπει τη σύσπαση του αδένα του προστάτη και βοηθά στη διατήρηση της καλής ροής των ούρων.
6. Το Pygeum (Pygeum africanum) είναι ένα αφρικανικό βότανο που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα για την υγεία του προστάτη. Το βότανο αυτό αν και θεωρείται λιγότερο αποτελεσματικό από το palmetto για την θεραπεία της νυχτερινής ενούρησης και την αύξηση της ροής των ούρων κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην πλειοψηφία των ανδρών που το λαμβάνουν.
7. Το Saw Palmetto (Serenoa repens) είναι το πιο γνωστό βότανο για την υγεία του προστάτη. Αυτό το βότανο περιέχει το αμινοξύ τυραμίνη, που χαλαρώνει τους ιστούς γύρω από τον προστάτη, και επιτρέπει τη μεγαλύτερη ροή των ούρων. Δεδομένου ότι η τυραμίνη μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες, οι άνδρες που είναι επιρρεπείς σε ημικρανίες θα πρέπει να το αποφεύγουν. Μια άλλη, καλά τεκμηριωμένη επίδραση του βοτάνου είναι η παρεμπόδιση της μετατροπής της τεστοστερόνης στην ενεργή μορφή της. Η δράση αυτή επιβραδύνει την ανάπτυξη του προστάτη, αλλά μπορεί, επίσης, να εμποδίσει τη στύση. Η καλύτερη χρήση του βοτάνου είναι για την πρόληψη της διόγκωσης του προστάτη μετά από χειρουργική επέμβαση.
8. Ο άγριος βασιλικός (Ocimum gratissimum) είναι πολύ καλό βότανο για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη. Το βότανο αυτό χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία των παρασιτώσεων.
9. Το Vitex (Vitex agnus-castus και Vitex negundo) είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται πιο συχνά για τη θεραπεία της υπερβολικής παραγωγής οιστρογόνων στις γυναίκες. Στους άνδρες μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή τεστοστερόνης και βοηθά στη συρρίκνωση του προστάτη.
10. Το Xue lian hua (Saussurea involucrata) είναι ένα φυτό του Θιβέτ που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία των κρυολογημάτων. Επειδή έχει ήπια αντιφλεγμονώδη δράση, το φυτό χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία του πόνου της αρθρίτιδας. Το φυτό αυτό παρεμβαίνει στους αυξητικούς παράγοντες σε ορμονοάντοχο καρκίνο του προστάτη και είναι χρήσιμο σε ορισμένους άνδρες που έχουν ορμονοάντοχες μορφές της νόσου.http://emedi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες