Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Δύο μύθοι και μια αλήθεια για το στοματικό σεξ

Είναι ευεργετικό ή… επικίνδυνο το στοματικό σεξ; Πόσο συχνά το κάνουν άνδρες και γυναίκες; Απαντάμε σε μερικές… καυτές ερωτήσεις για το στοματικό σεξ μέσα από αλήθειες και μύθους που κυκλοφορούν γύρω από το… όνομά του.
Το στοματικό σεξ… ωφελεί την υγεία των γυναικών. Πρόκειται για έναν μύθο που άρχισε να
κυκλοφορεί μετά από τα συμπεράσματα μιας αμφιλεγόμενης έρευνας, σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες που έκαναν σεξ χωρίς προφυλακτικό, είχαν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης. Οι ερευνητές συμπέραναν αυθαίρετα ότι το… σπέρμα έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. 
Οι άνδρες ανταποδίδουν στον ίδιο βαθμό με τις γυναίκες το στοματικό σεξ. Η αλήθεια είναι αυτό ισχύει μόνο σε μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς σχετική έρευνα δείχνει μεγάλες διαφορές σε μικρότερες ηλικίες. Συγκεκριμένα μόνο το 55% των ανδρών ηλικίας 20-24 ετών κάνουν στοματικό σεξ στις συντρόφους τους σε σύγκριση με το 75% εκατό των γυναικών, ενώ οι άντρες ηλικίας 30-39 ετών το κάνουν σε ποσοστό 69% σε σύγκριση με 59% των γυναικών.
Στοματικό σεξ και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), η γονόρροια, η σύφιλη, ο έρπης και ηπατίτιδα Β μπορούν να μεταδοθούν μέσω του στοματικού σεξ. Μάλιστα το στοματικό σεξ με πολλούς συντρόφους αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στο στόμα και τον λαιμό λόγω της έκθεσης στον HPV, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ.altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες