Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Συρία: Οι Κούρδοι των SDF παρέδωσαν την αεροπορική βάση Μενάγ στους Ρώσους- «Ασπίδα» προστασίας στην Εφρίν

Συρία: Οι Κούρδοι των SDF παρέδωσαν την αεροπορική βάση Μενάγ στους Ρώσους- «Ασπίδα» προστασίας στην Εφρίν


Όλο και περισσότερο φαίνεται να περιπλέκεται το γεωπολιτικό παιχνίδι στη Συρία. Μιας και οι κουρδικές δυνάμεις που ελέγχουν το καντόνι της βορειοδυτικής Συρίας, οι Μονάδες Προστασίας του λαού (YPG) που απαρτίζουν κατά κύριο λόγο τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), φαίνεται να παρέδωσαν στη Ρωσία μια ιδιαιτέρως σημαντική ααεροπορική βάση που κατείχαν.

Συγκεκριμένα, το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μενάγ, που τελούσε υπό τον έλεγχο των Κούρδων, πέρασε σε ρωσική κατοχή και σε κτίριο της βάσης υψώθηκε η σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Είχε προηγηθεί επίσκεψη Ρώσων αξιωματούχων στην περιοχή με ελικόπτερο, οι οποίοι διαπραγματεύτηκαν τους όρους για να παραλάβουν το στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο.
Οι ίδιοι Ρώσοι εκτός από τους Κούρδους επικεφαλής συναντήθηκαν και με Τούρκους αξιωματικούς της τουρκικής δύναμης που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή στα πλαίσια της Συμφωνίας της Αστάνα για εγκαθίδρυση «ζώνης αποκλιμάκωσης» στη βορειοδυτική Συρία.
Σύμφωνα με το Al Masdar News βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων, Τούρκων και Κούρδων στρατιωτικών διοικητών ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των τουρκικών μεταξύ των επαρχιών Ιντλίμπ και Χαλέπι της βορειοδυτικής Συρίας.
Στην πραγματικότητα οι Κούρδοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μεταξύ των δυνάμεων τους και των τουρκικών μια ενδιάμεση ζώνη υπό ρωσικό έλεγχο.pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες