Οι Μονάδες της Εθνικής Άμυνας κατόρθωσαν να φτάσουν στην πόλη Αfrin παρά το γεγονός ότι δέχθηκαν σφυροκόπημα από το τουρκικό πυροβολικό κατ  ομολογίαν του τούρκου προέδρου
Ερντογάν.O ίδιος νωρίτερα ισχυρίστηκε ότι αυτές οπισθοχώρησαν αλλά φιλοκυβερνητικές πηγές δηλώνουν τώρα πως αυτές τελικά έφτασαν στον προορισμό τους.Επίσης έχουν  δημιουργήσει θέσεις στη βάση Kafrjanah (που παλαιότερα χρησιμοποιούσαν οι ρωσικές δυνάμεις) που βρίσκεται δυτικά του azaz.
Ο Masoud Mohammed, ένας ανταποκριτής του Kurdistan 24 στο Afrin, είπε ότι οι σύριοι μαχητές —περί τα  50 οχήματα—έφθασαν στην περιοχή του Afrin στις 4:30 μ.μ τοπική ώρα  διασχίζοντας το πέρασμα Ziyarat .

Ο Mohammed πρόσθεσε ότι παρ΄ότι σφυρκοπήθηκαν από τουρκικό πυροβολικό οι σύριοι μαχητές μπήκαν στο Afrin κι αναπτύχθηκαν σε διάφορες περιοχές. “5 οχήματα πήγαν στο κέντρο της πόλης,” είπε.Για επίθεση από τουρκικό πυροβολικό κι αεροπορία κάνει το ίδιο μέσο.
Οι μονάδες SAA συριακού στρατού / NDF στo Afrin μαζί με το YPG απόψε. Λένε «Έχουμε έρθει για να πολεμήσουμε την οθωμανική τουρκική εισβολή».
  Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος τύπου του YPG ο Nuri Mahmut δήλωσε ότι « ο συριακός στρατός βομβαρδίστηκε από τούρκους  καθώς εισήλθε στο Αφρίν και 2 σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ».dimpenews.com