Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Ομολογία Ολάντ ΝΑΤΟ εναντίον ΝΑΤΟ στο Αφρίν.ΝΑΤΟΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ.Επιχειρεί συμψηφισμό τουρκικής κατοχής εισβολής στο συριακό Αφρίν με την αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Α Γκούτα.Ζητάει από ΝΑΤΟ και Ευρώπη να χτυπήσουν συριακό έδαφος.

Αποτέλεσμα εικόνας για OTAN contre OTANΣε συνέντευξη στη Monde, ο τ. πρόεδρος της Γαλλίας καλεί σε επιβολή no fly zone πάνω από Ghouta και Afrine. Επιχειρώντας έναν ανίερο συμψηφισμό καταγγέλει τόσο την τουρκική επίθεση κατά κούρδων στο Αφρίν όσο και την επιχείρηση του συριακού κράτους κατά των τρομοκρατών στον θύλακα της Ghouta.

« Οι βομβαρδισμοί είναι μια κατάσταση απαράδεκτη » λέει. Ο τ . πρόεδρος της Γαλλίας ο άνθρωπος που είπε το περιώνυμο εξουδετερώστε τον Άσαντ όταν ήταν αρχηγός του γαλλικού κράτους και που περίμενε αγωνιωδώς στο τηλέφωνο μια νύχτα ολόκληρη το οκ του Ομπάμα για να βομβαρδίσουν τη Δαμασκό στα πρότυπα Βαγδάτης, Βελιγραδίου, Λιβύης με αφορμή και πάλι την Γκούτα κάνει ένα ακόμη βήμα.Ο François Hollande καταγγέλει χωρίς αποδείξεις όπως άλλωστε παραδέχθηκε πρόσφατα ως και το Πεντάγωνο ότι ο σύριος πρόεδρος « δεν διστάζει να συνεχίζει ν΄ανατρέχει » σε χημικά όπλα.Και επειδή ακριβώς στερείται αποδείξεων επινοεί το ευφάνταστο μύθευμα ότι « ακόμη κι αν το κάνει με τρόπο πιο διακριτικό κι επομένως πιο ολέθρια», ενώ ξεσπά και κατά του αντίπαλου δέους .«Η Ρωσία είναι πάντα εκεί για να εμποδίσει να ψηφιστούν αποφάσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας ή να παραμείνουν αυτές νεκρό γράμμα »..Η σελήνη κατά την περιφορά της γύρω από τη γη εμφανίζει μόνο την μια της όψη.Αυτή την παρωχειμένη διπλωματική τακτική που αγνοεί ηθελημένα την αθέατη πίσω πλευρά της σελήνης  υπηρετεί ο αποσυρθείς γάλλος πολιτικός που είδε την δημοτικότητά του να υποχωρεί στο ναδίρ κατά την αποχώρησή του…Οι προτάσεις Ολάντ δεν είναι τυχαίες είναι ο λαγός που θέλει να σύρει την κούρσα για έναν ανίερο συμψηφισμό μεταξύ μιας κατάφωρης εισβολής κατοχής της Τουρκίας στη Β Συρία και στην άσκηση του νόμιμου δικαιώματος αυτοάμυνας ενός κράτους έναντι της τρομοκρατίας στο εσωτερικό του αναφορικά με την Γκούτα, όταν συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας….
Σύμφωνα με τον μυθομανή François Hollande, ο Vladimir Poutine και ο Recep Tayyip Erdogan «συμφώνησαν σε μια μοιρασιά της Συρίας». « Δεν είναι μια σύμπτωση το ότι αυτές οι 2 δοκιμές της Ghouta και του Afrine διαδραματίζονται την ίδια στιγμή εξηγεί .Η Ρωσία άφησε την Άγκυρα να δράσει στο Afrine,και η Τουρκία θ΄αποσύρει ένα μέρος των ανταρτών που αυτή υποστηρίζει στη Ghouta, εκ των οποίων κάποιοι θα μπορούσαν να πάνε να ενισχύσουν την επίθεση κατά του Αfrine ». Καλεί τη Γαλλία την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ ν΄αντιδράσουν..Για την Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ ο François Hollande αναρωτιέται: « Ποιός είναι αυτός ο σύμμαχος τούρκος που χτυπάει τους συμμάχους μας με την υποστηριξη στο έδαφος τρομοκρατικών οργανώσεων;».Ωστόσο ομολογεί μια αλήθεια ΝΑΤΟ εναντίον ΝΑΤΟ στη Β Συρία.
Ο ρωσοφοβικός Ολάντ δηλώνει ότι « η Ρωσία επανανεξοπλίζεται εδώ και πολλά χρόνια και αυτή είναι απειλητική οφείλει λοιπόν ν΄απειληθεί», καλώντας να μην αφεθεί ο Vladimir Poutine « να προχωρήσει τα πιόνια του χωρίς αντίδραση.» .
Το σενάριο του σκηνοθέτη Ολάντ για μοιρασιά της Συρίας είναι εν μέρει αληθές .Είναι το αρχικό σχέδιο που εκπόνησαν ΗΠΑ ΝΑΤΟ με συμμάχους Σ Αραβία, Κατάρ, Τουρκία του κατακερματισμού της χώρας , του διαμελισμού της στο γιουγκοσλαβικό μοντέλο αποσύνθεσης, στη βάση θρησκευτικών πεποιθήσεων και εθνοφυλετικών χαρακτηριστικών.Για την υλοποίηση του προσεταιρίστηκαν τοπικές εθνοτικές κοινότητες  όπως κούρδους, σαλαφιστές σουνίτες οπαδούς του πολιτικού ισλάμ εμφορούμενους από το πνεύμα των Αδερφών Μοσυσουλμάνων και του ουαχαμπίτικου δόγματος, αραβικά φύλα της ερήμου κλπ.Ο Ολάντ για αποπροσανατολισμό ετσιθελικά απαλείφει όμως την κύρια υφιστάμενη διαίρεση τα εσωτερικά σύνορα που επέβαλε ο αμερικανός δυνάστης ως κόκκινη γραμμή διχοτόμησης στον άξονα του ποταμού Ευφράτη.ΗΠΑ ο μέγας Διαιρέτης και της Συρίας.Επομένως στις 2 Συρίες που δημιούργησαν οι ΗΠΑ και οι ντόπιοι δοσίλογοι συνεργάτες τους η Ρωσία ήταν αμέτοχη.Επιβλήθηκε η μοιρασιά δια της βίας με τη συμμετοχή της διεθνούς συμμαχίας που απαρτίζεται από περίπου 70 χώρες και διευθύνεται από ΗΠΑ και είναι συχνά τα πολύνεκρα επεισόδια στη γραμμή αντιπαράθεση κυρίως στον άξονα της Ντέιρ Έζζορ όπου και εστιάζεται το ενδιαφέρον της υπερδύναμης για τα μεγάλα αποθέματα αερίου πετρελαίου.  .Αντίθετα η Ρωσία ως νόμιμος σύμμαχος του συριακού κράτους αφού είναι και η μόνη δύναμη που ενεργεί συμβατά με απόφαση της συριακής αρχής νομιμοποιείται να δρα σε όλα τα μήκη και πλάτη της συριακής επικράτειας χωρίς αυτό να θεωρείται διασπαστική δράση.Ο Ολάντ από την πλευρά του εκφράζοντας τη δυτική οπτική βλέπει ως ύποτη τη συγκυρία των παράλληλων επιχειρήσεων σε Άφρίν και Γκούττο συριακό είναι ευνόητο ότι θα υπάρχουν και παράλληλες δράσεις.Η χρονική σύμπτωση επουδενί λόγω αποδεικνύει και πολιτική σύμπτωση.                                                                                     
Η επιχειρηματολογία Ολάντ αυτοαναιρείται.
Ισχυρίζεται για Αφρίν ότι τούρκοι και ρώσοι μοίρασαν τη Συρία ενώ την ίδια ώρα αναφέρει ότι στο Αφρίν πρόκειται για νατοικό εμφύλιο γιατί υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα.Το β αποκλείει το α γιατί εκεί που είναι το ΝΑΤΟ δεν έιναι η Ρωσία και οι συμμαχοί της και τανάπαλιν. Άλλωστε ο τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου ομολόγησε το ευκόλως εννοούμενο ότι συμφώνησαν με τις ΗΠΑ να φτάσουν ως Ιεράπολη και ως τα ιρακινά σύνορα στην επιχείρηση τους κατά των κούρδων στ΄ανατολικά του Ευφράτη. dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες