Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Η Μαρία Δεναξά και ο «μέθυσος» Γιούνκερ...


Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Φιλέλλην! Ο τύπος που παίζει καρπαζιές (στο περίπου ή ακριβώς) με το Βενιζέλο (2η φωτό) και χαριεντίζεται με τη γραβάτα τού Τσίπρα (3η φωτό). Γενικώς συμπαθής -τουλάχιστον σε σχέση με πολλούς άλλους Ευρωπαίους φίλους ή "φίλους" μας. Συμπαθής για τους πολλούς που δεν τον ξέρουν από μέσα. Όχι, όμως, για τη Μαρία Δεναξά που...


γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα καθώς έχει διανύσει πολλά δημοσιογραφικά χιλιόμετρα στην Ευρώπη. Η καλή συνάδελφός πριν απο τρία χρόνια, τον Μάιο του 2015, είχε γράψει ένα κείμενο-απομυθοποίηση για τον Λουξεμβούργιο πολιτικό.





Το κεντρικό του νόημα ήταν, με πέντε λέξεις, "Το πραγματικό πρόσωπο του Γιούνκερ". Με αφορμή τα τρεκλίσματα τού πότη πολιτικού στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που αποδίδονται στο ποτό που κατανάλωσε ή, κατά την επίσημη εκδοχή, σε πρόβλημα ισχιαλγίας, θυμηθήκαμε την αναφορά τής Μαρίας στα δύο πάθη του Γιούνγκερ για τα οποία εκείνος ισχυριζόταν ότι τα ξεπέρασε: το τσιγάρο και το ποτό. Έγραφε συγκεκριμένα:

"(...) Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση, ήταν ότι εκείνο το διάστημα προσπαθούσε να πείσει την κοινή γνώμη ότι έχει κόψει κάπνισμα και ποτό. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, στο μέρος όπου έγινε η συνέντευξη και λίγο πριν αποχωρήσει, τον είδα να χάνεται στο αίθριο του κτιρίου. Ήθελα μια διευκρίνηση. Ετρεξα πίσω του, όμως βρέθηκα αντιμέτωπη με έναν ανθρώπινο τοίχο δικών του ανθρώπων που πάσχιζαν να μου κρύψουν την ορατότητα. Δήλωνε στους Ευρωπαίους ότι έχει κόψει το κάπνισμα και το ποτό. Πίσω από τον ανθρώπινο τοίχο απολάμβανε και τα δυο (…)"

Σε εκείνο το κείμενο, που η Μαρία Δεναξά τιτλοφορούσε "Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα", γιατί παρουσίαζε ως υποκριτή τον Γιούνκερ, η δημοσιογράφος αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, και σε μια δική της δημοσιογραφική ερώτηση στην οποία εκείνος αντέδρασε λέγοντας "δεν απαντώ σε αισχρές ερωτήσεις"!

Το κείμενο, με προέλευση από το fb, είχε δημοσιεύσει τότε ο Harddog. Θα το βρείτε εδώ και θα διαβάσετε ποια ήταν η ερώτηση που εκνεύρισε τον Λουξεμβούργιο, ενώ θα πληροφορηθείτε ολοκληρωμένη την άποψη της Ελληνίδας δημοσιογράφου για εκείνον. 

http://harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες