Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ / O συριακός στρατός ανέκτησε το Φράγμα Tishreen του ποταμού Ευφράτη στην επαρχία Χαλεπίου που είναι το μεγαλύτερο όλης της Συρίας.


Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πριν λίγο ότι ο συριακός στρατός ανέκτησε το φράγμα Tishreen του ποταμού Ευφράτη που είναι το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό φράγμα στη Συρία.Tο Φράγμα
Tishreen βρίσκεται στην περιοχή του Manbij στην επαρχία Χαλεπίου .Απέχει 115 χιλιόμετρα από την πόλη του Χαλεπίου και μόλις 80 χλμ από τα συροτουρκικά σύνορα. Σκοπός του είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Αξιωματούχοι του   Syrian Democratic Council (MSD) σε σύσκεψη με τοπικά πολιτικά πρόσωπα σύνταξαν μια πλατφόρμα για διαπραγματεύσεις με τη συριακή διοίκηση. Αυτή η πλατφόρμα αφορά όλες τις περιοχές που ελέγχει το YPG και μεταξύ αυτών  Al-Raqqa, Deir Al-Zour and Manbij. » Αυτή η κίνηση συνέπεσε με αξιοσημείωτη δραστηριότητα στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Δαμασκού και των συνιστωσών του  Syrian Democratic Council. Αυτό οδήγησε σε μερικά βήματα, το σημαντικότερο από τα οποία ήταν η είσοδος κυβερνητικών δυνάμεων στην εποπτεία του φράγματος Tishreen  στον ποταμό Ευφράτη.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες