Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Φωτιά στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος με 875 επιβάτες - Επιστρέφει στον Πειραιά

Φωτιά στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος με 875 επιβάτες - Επιστρέφει στον Πειραιά
Φωτιά -από αδιευκρίνιστη αιτία- εκδηλώθηκε περί τα μεσάνυχτα στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος,το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς - Χανιά, ενώ βρισκόταν έμφορτο με 875 επιβάτες, 30 ναυτικά μίλια από το Πειραιά και 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει στις 22.00 από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα Χανιά.

Εκτός των 875 επιβατών στο Ελευθέριος Βενιζέλος επιβαίνουν και 141 άτομα πλήρωμα. Πλοιάριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας με δύναμη της ΕΜΑΚ μεταβαίνει στο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με επικοινωνία του Liberal.gr με το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, το Ελευθέριος Βενιζέλος, επιστρέφει στο λιμάνι του Πειραιά.

Η φωτιά, κατά τις πρώτες πληροφορίες, είναι υπό έλεγχο, καθώς λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας του πλοίου, ενώ στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν φθάσει το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Blue Horizon, το φορτηγό πλοίο Knossos Pallas και εννέα πλωτά του λιμενικού σώματος. Επίσης αναμένονται πέντε ρυμουλκά και η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού Λήμνος.
Στην ίδια επικοινωνία, εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας διευκρίνισε ότι το πλοίο επιστρέφει στον Πειραιά με ίδιες δυνάμεις.
Άλλες πληροφορίες υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.
Στο λιμάνι του Πειραιά έχει τεθεί σε ισχύ σχέδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας με δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ.
Επίσης κατά πληροφορίες του ΑΠΕ έχει τεθεί σε μέγιστη ετοιμότητα το Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ έχει δοθεί εντολή σε ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα με διασώστες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ταξίδι για Κρήτη με την ΑΝΕΚ πλοίο ελ.Βενιζέλος.Πήρε φωτιά στο τέταρτο γκαράζ νταλίκα απο ότι μας είπαν χωρίς να είναι σίγουρο ,είμαστε στο κατάστρωμα όλοι μυρίζει καμένο και βγάζει καπνούς απο τους αεραγωγούς.8 πλοία κοντά μας για βοήθεια
liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες