Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018

Υπ. Δικαιοσύνης: Νομότυπη η μεταγωγή Κουφοντίνα...

...στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Κουρδαλλού»...

Νομότυπη είναι η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου και έγινε στο πλαίσιο της μετάλλαξης των φυλακών Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το...

υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ αφήνει, άστοχες, αιχμές κατά του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι «η φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της» και προσθέτει: «Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σ’ αυτήν».

Πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι «η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές».

Η απόφαση για τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, «ελήφηθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου».

Συνεπώς, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «καλό είναι να γνωρίζει κάθε όψιμα ενδιαφερόμενος ότι τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα».

Ακόμη, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης: «Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά. Άλλωστε, στις αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξ αιτίας του λόγου αυτού».

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώνει «με την ευκαιρία, τον κ. Κ. Μητσοτάκη ότι οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν υπουργός». 

Τέλος, το υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφέρει ότι «η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας» και προσθέτει: «Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες