Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Η αστυνομία σκότωσε άντρα με σύνδρομο Down που κρατούσε ψεύτικο όπλο

Η αστυνομία σκότωσε άντρα με σύνδρομο Down που κρατούσε ψεύτικο όπλο

Ο νεαρός τραυματίστηκε θανάσιμα όταν δεν υπάκουσε στις διαταγές και «απείλησε» τους ένστολους

Ένας νέος άντρας έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στη Σουηδία, ενώ σύμφωνα με τοπικά μίντια το θύμα είχε σύνδρομο Down και κρατούσε ένα ψεύτικο όπλο- παιχνίδι. Οι ένστολοι, άνοιξαν πυρ κατά του 20χρονου Eric Torell έπειτα από μια κατάσταση που χαρακτήρισαν «απειλητική»,
νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Όπως σημειώνει το BBC, το θύμα είχε φύγει από το σπίτι του νωρίτερα εκείνη την ημέρα και οι οικείοι του τον αναζητούσαν.
Η μητέρα του Katarina Söderberg ανέφερε πως το παιχνίδι ήταν δώρο και περιέγραψε το γιο της ως «τον πιο ευγενικό άντρα του κόσμου».
Η τραγική μητέρα εξήγησε στο τοπικό ειδησεογραφικό πόρταλ Expressen, ότι ο Eric είχε σοβαρή αναπηρία και δυσκολευόταν στο λόγο του τόσο που στην πραγματικότητα χρησιμοποιούσε μόνο τη λέξη «μαμά». «Ήταν αδύνατον να καταλάβει το παραμικρό, δεν μπορούσε να βλάψει ούτε μύγα», συμπλήρωσε. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 04:00 το πρωί στην περιοχή Vasastan στη Στοκχόλμη έπειτα από κλήση στην αστυνομία «για έναν άντρα που είχε στην κατοχή του όπλο».
Τρεις άντρες της αστυνομίας ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό οι οποίοι πλησίασαν τον Eric πριν τον διατάξουν να πετάξει το όπλο του. Ο νεαρός τραυματίστηκε θανάσιμα όταν δεν υπάκουσε στις διαταγές και «απείλησε» τους ένστολους, σύμφωνα με την αστυνομία. Το θύμα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του. Για το συμβάν διενεργείτε έρευνα.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες