Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

«Τελικά τα χρέη ήταν πολύ μεγάλα»...

Βελγική εφημερίδα «τελειώνει» το ανέκδοτο με τον Παϊρότζ...

Όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε στα τελευταία επεισόδια ενός σήριαλ που κράτησε μήνες. Η υπόθεση Παϊρόζ άρχισε με μεγάλες υποσχέσεις και σίγουρα και πολλές αμφιβολίες. Αμφιβολίες που...
όπως φαίνεται μόνο παράλογες δεν ήταν από όσους ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα. Η ουσία, ωστόσο, δεν είναι άλλη από το γεγονός πως πλέον γράφεται ο επίλογος της ιστορίας και το μόνο που απομένει είναι αυτό να ανακοινωθεί και από επίσημα χείλη.

Όλο το τελευταίο διάστημα η ενδεχόμενη εμπλοκή του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ με τον Παναθηναϊκό βρισκόταν στην ίδια εξίσωση με εκείνη του Ταϊλανδού επιχειρηματία με τη βελγική Μουσκρόν. Άλλωστε, είχε πάρει την απόφαση να παραχωρήσει τις μετοχές του στην Εξέλ προκειμένου στη συνέχεια να καταπιαστεί με τους πράσινους. Τελικώς, φαίνεται πως τα δεδομένα άλλαξαν και μετά από τα επεισόδια των τελευταίων μηνών, ο Παϊρόζ έχει αποφασίσει να παραμείνει στη Μουσκρόν.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει σημερινό δημοσίευμα της έγκυρης βελγικής εφημερίδας «HetLaatsteNieuws». Το SDNA έχει εξασφαλίσει το πλήρες κείμενο με το ρεπορτάζ των Βέλγων συναδέλφων και σας παρουσιάζει αναλυτικά όλα όσα αναφέρει. Το άρθρο έχει τίτλο «Η Μουσκρόν παραμένει στα χέρια Ταϊλανδού. Ο ιδιοκτήτης Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ ακυρώνει τα σχέδια του για πώληση της ομάδας».

Στο πρώτο μέρος του δημοσιεύματος γίνεται αναφορά στην προσπάθεια που έκανε ο Παϊρόζ να πουλήσει τις μετοχές της Μουσκρόν. «Οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των μετοχών της Μουσκρόν πήγαιναν προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι Νοτιαμερικανοί επενδυτές είχαν έντονο ενδιαφέρον για να αποκτήσουν τουλάχιστον το 50% των μετοχών του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ που συνολικά κατέχει το 90% των μετοχών της ομάδας. Όλα αυτά μέχρις ότου ξεσπάσει η υπόθεση που κλόνισε το βελγικό ποδόσφαιρο και δεδομένα τους απέτρεψε, μείωσε το ενδιαφέρον τους για την Εξέλ».

Από εκείνο το σημείο του δημοσιεύματος και έπειτα εισέρχεται και το όνομα του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, εξηγεί πως πέραν των εξελίξεων στο Βέλγιο, ο Παϊρόζ αποφάσισε τελικώς να μην εμπλακεί στο τριφύλλι καθώς μετά τον έλεγχο που έκανε στα λογιστικά της ΠΑΕ, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα χρέη είναι πολύ μεγάλα. Κάπως, έτσι το δημοσίευμα ρίχνει οριστικά την αυλαία στην υπόθεση του Ταϊλανδού για τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά αναφέρει η εφημερίδα στο σημερινό της φύλλο ότι «Για τον Ταϊλανδό επιχειρηματία, Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ οι εξελίξεις στο Βέλγιο ήταν ένα πρόβλημα. Χρειαζόταν άμεσα χρήματα για να μπορέσει να τα επενδύσει στον Παναθηναϊκό. Παρ’ όλα αυτά, τώρα αισθάνεται ευχαριστημένος που τελικώς η πώληση της Μουσκρόν δεν προχώρησε και δεν απέκτησε τις μετοχές του ελληνικού συλλόγου. Όχι μόνο επειδή θα είχε ζημιά από την Μουσκρόν αλλά και επειδή μετά από έναν εξονυχιστικό έλεγχο που έκανε στον Παναθηναϊκό είδε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα χρέη και άρα αποφάσισε να μην προχωρήσει».

Κλείνοντας, το δημοσίευμα της εφημερίδας καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο Ταϊλανδός θα επικεντρωθεί και πάλι στο πρότζεκτ που έχει στην Εξέλ, ενώ υπάρχει και η φήμη πως θα παραχωρήσει άμεσα συνέντευξη Τύπου, η οποία βεβαίως εφόσον πραγματοποιηθεί θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς δεδομένα και οι συνάδελφοι από το Βέλγιο θα του απευθύνουν ερωτήσεις σχετικά με τον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «Όλα τα παραπάνω δεδομένα έχουν ως αποτέλεσμα ο Πιεμπονγκσάντ να θέλει πλέον να εστιάσει στο πρότζεκτ του στην Μουσκρόν. Έχει δώσει την υπόσχεσή του στους ανθρώπους του κλαμπ πως μπορούν να υπολογίζουν σε αυτόν και πως θα έχουν τη στήριξή του για τους επόμενους μήνες. Μάλιστα, δεν αποκλείεται προς το τέλος της εβδομάδας να υπάρξει και συνέντευξη Τύπου από πλευράς του προκειμένου να αναλύσει περαιτέρω τα πλάνα του για το μέλλον του συλλόγου»...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες