Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Με ρεκόρ 283 ψήφων νέος Πρόεδρος της Βουλής ο Τασούλας...

Τα… κοινοβουλευτικά κοντέρ έσπασε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, που εξελέγη νέος Πρόεδρος της Βουλής με 283 ψήφους.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από...
αρκετά χρόνια η πλειοψηφία των κομμάτων στήριξε την υποψηφιότητα του νέου προέδρου, καθώς εκτός από τη ΝΔ, θετικά τοποθετήθηκαν οι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Μέρα25 και Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Το ρεκόρ των ψήφων στην εκλογή Προέδρου έχει αλλάξει αρκετές φορές χέρια τα χρόνια της κρίσης. Αρχικά, τον Φίλιππο Πετσάλνικο που είχε εκλεγεί με 168 ψήφους (τον είχε στηρίξει τότε το ΠΑΣΟΚ και 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης), διαδέχθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το 2012 που είχε λάβει 223 ψήφους (είχαν βρεθεί 60 λευκά ψηφοδέλτια). Τον τελευταίο ξεπέρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου που είχε λάβει 235 ψήφους, ενώ ο Νίκος Βούτσης εκλέχθηκε τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου με 181 ψήφους (είχαν βρεθεί 113 λευκά ψηφοδέλτια).

Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές, καθώς απουσίαζαν η Κ. Αδάμου από το Μέρα25 και ο Ν. Δένδιας, που δεν έχει ακόμα ορκιστεί.

Στη συνέχεια, ο κ. Τασούλας εκφώνησε στο Σώμα την προγραμματική ομιλία του.

Την Παρασκευή η εκλογή αντιπροέδρων

Μετά την εκλογή του προέδρου της Βουλής θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση, που ορίστηκε για την Παρασκευή στις 13:00, για την εκλογή των αντιπροέδρων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η ΝΔ θα προτείνει ως αντιπροέδρους της Βουλής τους κ.κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Θανάση Μπούρα και Χαράλαμπο Αθανασίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα. Το ΚΙΝΑΛ θα προτείνει αντιπρόεδρο τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και το ΚΚΕ τον Γιάννη Λαμπρούλη...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες