Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Ο συριακός στρατός σκότωσε 6 Τούρκους στρατιώτες κατοχής στο Ιντλίμπ. Σ΄εξέλιξη τουρκική επίθεση κατά συριακού στρατού.

Συροτουρκικός πόλεμος σε πλήρη εξέλιξη. Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν το συριακό στρατό πως σκότωσε 4 Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισε άλλους 9 με σφοδρούς βομβαρδισμούς στη ΒΔ Συρία.

Σε ανακοινωθέν του το Υπ. Άμυνας Τουρκίας δήλωσε πρωί Δευτέρας πως Τούρκοι στρατιώτες που στάλθηκαν ως ενισχύσεις στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ συμβατά με συμφωνία του Sotchi, δέχθηκαν επίθεση από συριακό στρατό αν και οι τοποθετήσεις τους είχαν προηγουμένως συντονιστεί.
“Υπό τους εντατικούς βομβαρδισμούς 4 στρατιώτες μας έπεσαν ως μάρτυρες και 9 άλλοι τραυματίστηκαν εκ των οποίων ο 1 σοβαρά.Μια απάντηση άμεση δόθηκε στοχεύοντας τους ορισμένους στόχους στην περιοχή.

Αναπτύξεις ακολουθήθηκαν και ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα “, αναφέρει το Υπουργείο.anadolu
 O εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής προεδρίας ο Ibrahim Kalin αφού καταδίκασε απερίφραστα την διατεινόμενη επίθεση δήλωσε πως « άμεσα απαντήσαμε σε αυτή την οδυνηρή επίθεση που είναι μια κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας για Idleb. Το αίμα των στρατιωτών μας δεν θα μείνει στο έδαφος οι δράστες θα λογοδοτήσουν»,πρόσθεσε.
Ο Recep Tayyip Erdogan, λίγο πριν πετάξει για Ουκρανία όπου στο Κίεβο (άκρως σημειολογικό αυτό) θα συμμετάσχει στην 8η Συνάντηση Υψηλού στρατηγικού συμβουλίου Τουρκίας-Ουκρανίας των 2 προτεταμένων κατά Ρωσίας συμμάχων Δύσης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ανέφερε πως ο τουρκικός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στην περιοχή του Idleb κατά συριακού στρατού που στόχευσαν Τούρκους στρατιώτες το πρωί Δευτέρας και κάλεσε την Ρωσία να μην αναμειχθεί.
Αφού αναφέρθηκε στις απώλειες του τουρκικού στρατού από συριακές δυνάμεις είπε πως
“Η Τουρκία απάντησε κι συνεχίζει ν΄απαντά με δύναμη σε αυτή την επίθεση “, δήλωσε.
“Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί καθώς οι στρατιώτες μας μαρτύρησαν. Θα συνεχίσουμε να ζητάμε λογαριασμό”, είπε.
Ο Erdogan υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να διασφαλίσει την ασφάλεια της στα νότια σύνορά της και αυτή των Σύριων πολιτών προσφύγων στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Idleb.
“Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις επιχειρήσεις της για να εγγυηθεί την ασφάλεια του λαού μας και των αδερφών μας του Idleb”, επέμεινε.
“Οι οβίδες μας και τα F-16 μας συνεχίζουν να χτυπούν τους καθορισμένους στόχους στο Idleb. Περί τις 40 θέσεις τώρα ελήφθησαν για στόχοι από τη διαρκή μας επιχείρηση “, εξήγησε.
Ο Erdogan γνωστοποίησε ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 30 με 35 μέλη των δυνάμεων συριακού στρατού εξουδετερώθηκαν σ΄απάντηση κατά Τούρκων στρατιωτών στο Idleb.To αντιπολιτευόμενο OSDH ωστόσο τον διαψεύδει και μιλά μόνο για 6 Σύριους στρατιώτες νεκρούς.
“Αυτοί που τεστάρουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας με αυτό τον τύπο των οδυνηρών επιθέσεων θα καταλάβουν το σοβαρό τους λάθος “,είπε.
Σε αυτό το θέμα αναφορικά με τη Ρωσία ο Ερντογάν είπε ότι είναι πληροφορημένη.
“Οι στρατηγοί μας συζητούν συχνά με τους Ρώσους ομολόγους τους. Στη βάση αυτών των συζητήσεων, οι επιχειρήσεις μας συνεχίζονται”.
“Είπαμε καθαρά στις ρώσικες αρχές ότι αυτοί δεν είναι οι συζητητές μας αλλά το συριακό καθεστώς.Κανείς να μην αναμειχθεί “είπε και πρόσθεσε πως αν κριθεί απαραίτητο θα μιλήσει με το Ρώσο ομόλογό του για να του υπενθυμίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης. anadolu
46 θέσεις του συριακού στρατού σφυροκοπήθηκαν από 222 πυρά τούρκικου πυροβολικού.
Η Ρωσία λέει ότι η Τουρκία δεν ενημέρωσε τη Μόσχα για την κίνηση των στρατευμάτων της στο Idlib και για το ότι στοχεύθηκαν οι Τούρκοι στρατιώτες. Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι τα τουρκικά αεροσκάφη δεν παραβίασαν τον συριακό εναέριο χώρο και δεν καταγράφηκε καμία τουρκική αεροπορική επιδρομή.Yπάρχουν αναφορές πως η Ρωσία έκλεισε τον εναέριο πάνω από Ιντλίμπ. Λογαριασμοί της φιλοτουρκικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ωστόσο ότι και πριν λίγο τούρκικα F16 πετούν πάνω από Ιντλίμπ. Ρωσία: “τουρκικές στρατιωτικές μονάδες επιτέλεσαν κινήσεις στη ζώνη αποκλιμάκωσης Idlib χωρίς να πληροφορήσουν ρώσικο στρατό. Βρέθηκαν κάτω από τα πυρά των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων που διεξάγουν επιθέσεις κατά τρομοκρατών στη ζώνη που βρίσκεται στα δυτικά του Saraqib”….
Αν και η Τουρκία εκφράζει μένος κατά Συρίας φαίνεται ότι η υστερία που την κατέλαβε αν και δεν είναι η α΄φορά που Τούρκοι στρατιώτες κατοχής πέφτουν από πυρά συριακού στρατού οφείλεται στο γεγονός ότι παραμονές μετάβασης Ερντογάν στον άσπονδο εχθρό Μόσχας Ουκρανίας τα ρωσικά μαχητικά πέταξαν στα τουρκικά σύνορα και έπληξαν φιλότουρκους τρομοκράτες.Τούρκικοι λογαριασμοί ισχυρίζονται πως κατά την επίθεση εναντίον του Al Bab χθες από ρωσικά μαχητικά βομβαρδίστηκε και το τζαμί…..4 Ρώσοι στρατιώτες νεκροί στο Χαλέπι .Ο συριακός στρατός την επομένη πήρε εκδίκηση σκοτώνοντας 4 Τούρκους στρατιώτες….ο συριακός στρατός στα 11χλμ από πόλη Ιντλίμπ.Καθώς πέφτει το Ιντλίμπ ο Ερντογάν προσφέρει την τελευταία του αναλαμπή περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση….Η τούρκικη tv δείχνει εικόνες που διατείνεται πως είναι από επέλαση τουρκικών f16 πάνω από Ιντλίμπ.
O Hulusi Akar με τον αρχηγό του ΓΕΣ πήγαν στα σύνορα με Συρία…..
Το Υπ. Άμυνας Τουρκίας ανακοινώνει πως ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών του από πυρά συριακού στρατού αυξήθηκε σε 6.
Συριακές πηγές αναφέρουν πως οι σκοτωμένοι και τραυματίες Τούρκοι στρατιώτες είναι μέρος μιας μικρής μονάδας κομάντο που μάχεται ενεργά στο πλευρό των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα βόρεια του Saraqib και είναι οι πρώτοι που άνοιξαν πυρ. Ο SAA απάντησε άμεσα εξολοθρεύοντας όλη τη μονάδα….
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες