Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Πάτρα: Ξήλωσαν κύκλωμα διακίνησης - Μπαράζ συλλήψεων μετά από πολύμηνες έρευνες

Πάτρα: Ξήλωσαν κύκλωμα διακίνησης - Μπαράζ συλλήψεων μετά από πολύμηνες έρευνες



Συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες βράδυ οι έρευνες για την εξάρθρωση κυκλώματος τα μέλη του οποίου φέρεται να εμπλέκονται σε διακίνηση αλλοδαπών από το λιμάνι της Πάτρας. Προηγήθηκε πολύμηνη και στενή παρακολούθηση των εμπλεκομένων στην υπόθεση από την Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να «δέσει» τα στοιχεία και να φτάσει σε συλλήψεις.
Οι πληροφορίες της «Π» θέλουν η επιχείρηση να έγινε χθες τα ξημερώματα. Στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας φέρονται να έκαναν έφοδο μετά το πέρασμα οχήματος από έλεγχο, για να ανακαλύψουν περίπου 24 αλλοδαπούς μέσα σε ειδική κρύπτη φορτηγού ψυγείου. Ανθρωποι που γνωρίζουν την υπόθεση εξέφραζαν στην «Π» ζωηρές αμφιβολίες εάν θα κατάφερναν οι μετανάστες που είχαν μπει στην ειδική κρύπτη να φτάσουν ασφαλείς στην άλλη πλευρά της Αδριατικής.
Ασφαλείς πηγές ανέφεραν ότι κατά την επιχείρηση συνελήφθηκαν ως εμπλεκόμενοι δύο πρώην ένστολοι και ένας υπάλληλος εταιρείας φύλαξης, καθώς και οι αλλοδαποί. Κατά μία εκδοχή, ο ένας ένστολος έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για ανάλογο ζήτημα.
Από τον τρόπο που έδρασε η Οικονομική Αστυνομία είναι προφανές ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν τεθεί από καιρό σε παρακολούθηση και προετοιμάζονταν ώστε να δράσουν την κατάλληλη χρονική στιγμή. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι η Οικονομική Αστυνομία λειτούργησε αυτόνομα και αναμένεται να κάνει επίσημες ανακοινώσεις όταν ολοκληρώσει τον κύκλο των ερευνών της, καθώς δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες