Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Η αλήθεια πίσω από την δίωξη κατά Τουλουπάκη...


Η Ελλάδα είναι πλέον η πρώτη – δημοκρατική – χώρα παγκοσμίως που διώκει ποινικά δικαστικό λειτουργό ο οποίος ελέγχει πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Είναι επίσης η πρώτη χώρα στην οποία ελεγχόμενος πολιτικός προανήγγειλε την δίωξη του ελεγκτή του και το πέτυχε πριν περάσει ούτε ένας μήνας. Κι είναι βεβαίως η πρώτη χώρα όπου...
κυβερνώντες, αντιπολιτευόμενοι (ΚΙΝΑΛ) και media πανηγυρίζουν γιατί βάφτισαν «σκευωρία» ένα καραμπινάτο διεθνές σκάνδαλο – ένα σκάνδαλο για το οποίο πριν από 20 ημέρες η Novartis συμφώνησε να πληρώσει στο αμερικανικό δημόσιο 340 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 310 αφορούν τις business διαφθοράς που έκανε στην Ελλάδα.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν τον ορισμό του θεσμικού παραλόγου, αποτελούν όμως κάτι πολύ χειρότερο: Το προϊόν ενός συντονισμένου και μεθοδικού σχεδίου για να μπει η τελική ταφόπλακα στην έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis. Το σχέδιο αυτό είχε ως τελικό βήμα την άσκηση της, προαναγγελθείσας, ποινικής δίωξης κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη που ήρθε να «κουμπώσει» με το πόρισμα παραπομπής του πρώην αναπληρωτη υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από την κυβερνητική πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής.


Νομικά, αυτό σημαίνει ότι η Ελένη Τουλουπάκη διώκεται ως «συνεργός» και «εκτελεστικό όργανο» της «σκευωρίας» που, με βάση τα πορίσματα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, οργάνωσε ως «ηθικός αυτουργός» ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον της, η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή και μόλις ξεκινήσουν οι διαδικασίες του του Ειδικού Δικαστηρίου η δικογραφία για την Ελένη Τουλουπάκη θα ενσωματωθεί με εκείνη κατά Παπαγγελόπουλου – κοινώς, θα οδηγηθούν και οι δύο στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της Μαρίνας Αλεξανδρή, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες