Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Ναυαγοί στον Ειρηνικό σώθηκαν από το SOS που έγραψαν στην άμμο


Τρεις ναυαγοί κατάφεραν να γλιτώσουν και να εντοπισθούν στο μικρό νησί που τους ξέβρασε η θάλασσα χάρη στο τεράστιο SOS που σχημάτισαν στην άμμο.
Οι τρεις ναυτικοί από τη Μικρονησία είχαν χαθεί επί τρεις ημέρες και βρέθηκαν την περασμένη
Κυριακή «σε καλή κατάσταση υγείας», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας.
Οι τρεις άνδρες ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις 30 Ιουλίου και είχαν σκοπό να πλεύσουν στη θάλασσα για τουλάχιστον 42 χιλιόμετρα από μία ατόλη σε άλλη. Τα σχέδιά τους ανατράπηκαν όταν ξέμειναν από καύσιμα και η θάλασσα τους οδήγησε στη στην παραλία της νήσου Πίκελοτ, 190 χλμ δυτικά από το σημείο απ’ όπου είχαν σαλπάρει.
Από την 1η Αυγούστου,το Κέντρο Συντονισμού στη νήσο Γκουάμ των ΗΠΑ με τη συνδρομή του αυστραλιανού πολεμικού πλοίου HMAS Canberra, ξεκίνησαν επιχειρήσεις εντοπισμού των αγνοούμενων ανδρών.
Ναυαγοί
Οι τρεις ναυαγοί έγραψαν στην άμμο ένα τεράστιο SOS και αποδείχθηκε σωτήριος κίνηση, καθώς τα πολεμικά σκάφη της Αυστραλίας και των ΗΠΑ εντόπισαν τους άτυχους άνδρες. Στο σημείο κατέφθασαν άμεσα ενισχύσεις, με ένα αναγνωριστικό ελικόπτερο να προσγειώνεται με τρόφιμα και νερό για τη φροντίδα των ταλαιπωρημένων ανδρών. Σκάφος του λιμενικού  της Μικρονησίας παρέλαβε τους τρεις «πολυμήχανους» άνδρες σε αρκετά καλή κατάσταση, αφού κατάφεραν να γλυτώσουν από αυτή την περιπέτεια.newsbreak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες