Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

ΜέΡΑ 25: Υπάρχουν καταγγελίες για απόκρυψη κρουσμάτων σε επώνυμες αλυσίδες καταστημάτων

ΜέΡΑ 25: Υπάρχουν καταγγελίες για απόκρυψη κρουσμάτων σε επώνυμες αλυσίδες καταστημάτων

Το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του επικαλείται καταγγελία του σωματείου εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας για απόκρυψη κρουσμάτων κορονοϊού σε «επώνυμες αλυσίδες καταστημάτων» ώστε να μην υποχρεωθούν να κλείσουν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την στάση της κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το ΜέΡΑ25 «δεν περιμένει να ευαισθητοποιηθεί για αυτό μια κυβέρνηση που θεωρεί ταυτοτικό στοιχείο της την προστασία της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και το ξήλωμα κάθε προστασίας των εργαζομένων».
Προσθέτει ότι το σωματείο εμποροϋπαλλήλων έχει δεχτεί από πολλούς εργασιακούς χώρους καταγγελίες για ύπαρξη κρουσμάτων που οι εργοδότες εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους να κρατήσουν κρυφά απειλώντας τους με απόλυση.
Το αποτέλεσμα, αναφέρει το ΜέΡΑ25 «είναι μια πλασματική εικόνα της διασποράς της πανδημίας που εκθέτει σε κίνδυνο τόσο τους υπόλοιπους εργαζόμενους της επιχείρησης όσο και τους καταναλωτές».
Καταλήγοντας, το ΜεΡΑ25 υπόσχεται «να μην την αφήνουμε σε χλωρό κλαρί μέχρι να ενεργοποιήσει επιτέλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους για να προστατέψει τους καταναλωτές και εργαζόμενους από επιτήδειους που από τα Πρωθυπουργικά κελεύσματα κρατήσανε μόνο το «ατομική» και πετάξανε την «ευθύνη»».tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες