Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

300 Σύροι τρομοκράτες μισθοφόροι της φιλότουρκης φράξιας ”Σουλτάνος Μουράτ” μεταφέρθηκαν από την Τουρκία στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν κατά Αρμενίας. Οι Σύριοι του Ιντλίμπ, θέλουν να πάνε στο Αζερμπαϊτζάν παρά στη Λιβύη, γιατί θα σκοτώσουν Αρμένιους που δεν είναι Μουσουλμάνοι.

Σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης, η Toυρκία θα έστελνε σήμερα Τετάρτη την πρώτη παρτίδα Σύριων μισθοφόρων (τ. μαχητές του FSA) στο Αζερμπαϊτζάν για να συμμετάσχουν στις μάχες εναντίον της Αρμενίας, με μισθό 600 $ το μήνα.

Ήδη κυκλοφορεί φωτογραφία με αυτούς και αναφέρεται πως έφτασαν στο Baku οι πρώτοι 300 αεροπορικώς.

Είναι μέλη της φιλότουρκης τρομοκρατικής φατρίας του Ιντλίμπ της επονομαζόμενης “Σουλτάνος Μουράτ” και είναι κυρίως Τουρκμενικής καταγωγής. Μεταφέρθηκαν με τουρκικό μεταγωγικό αεροπλάνο στο Αζερμπαϊτζάν για να στηρίξουν τις τουρκικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στα αρμενικά σύνορα.
Άλλη πηγή υποστηρίζει ότι η μηνιαία αποζημίωσή τους ανέρχεται σε 1.800 $.

Oι πρώτοι αυτοί 300 τρομοκράτες, μέλη φιλο-τουρκικών τρομοκρατικών ομάδων κι αποτελούν μέρος από τους συνολικά 1.000 που εκπαιδεύθηκαν στην παραμεθόρια πόλη Al Bab του Χαλεπίου. Θα υποστηρίξουν τις στρατιωτικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στα σύνορα με την Αρμενία.
Αυτοί οι μισθοφόροι ανήκουν στις τρομοκρατικές οργανώσεις Σουλτάνος Μουράτ, Μονάδα Hamza και Feylak al-Sham
Ο “Ismail”, ένας πρώην μαχητής σε μια από τις FSA παρατάξεις που επιχειρούσαν στο Idlib, είπε στην οικογένειά του ότι είχε την πρόθεσή να πάει στο Αζερμπαϊτζάν ως μέλος των δυνάμεων που εκπαιδεύτηκαν από τη συριακή αντιπολίτευση κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης, αυτοί οι μισθοφόροι έχουν εκπαιδευτεί από τα μέσα Αυγούστου. Οι διοικητές κλήθηκαν να προσλάβουν εθελοντές από τους πρώην μαχητές, καθώς η εμπειρία μάχης είναι η κύρια προϋπόθεση.
Οι Σύριοι του Ιντλίμπ, είναι πιο πρόθυμοι να πάνε στο Αζερμπαϊτζάν παρά στη Λιβύη, γιατί θα σκοτώσουν Αρμένιους που δεν είναι Μουσουλμάνοι. Επιπλέον, για τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία του Αζερμπαϊτζάν, οι Τούρκοι πληρώνουν πολύ περισσότερα από ό, τι για τη Λιβύη.
dimpenews.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες