Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Σοβαρό συμβάν έξω από το λιμάνι του Πειραιά: Σύγκρουση ναρκοθηρευτικού του ΠΝ με εμπορικό πλοίο – Ρυμουλκείται το πολεμικό

newsbreak

Ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό φορτηγό πλοίο (πορτογαλικής σημαίας με Πολωνό καπετάνιο) έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Το ναρκοθηρευτικό «Καλυψώ» έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, έχει διαλυθεί η πρύμνη (!), υπάρχει εισροή υδάτων και έχει πάρει κλίση. Ξεκίνησε η επιχείρηση ρυμούλκησης του ναρκοθηρευτικού.


Από παραπλέον πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού περισυνελέγη το πλήρωμα του ναρκαθηρευτικού «Καλλιστώ» στο οποίο σημειώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων έπειτα από σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON που μετέφερε κοντέινερ, έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα του πολεμικού πλοίου που μετέφερε συνολικά 27 άτομα που διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

σύγκρουση πλοίων

Στο «Καλλιστώ», που έχει πάρει κλίση και είναι πλέον σταθερή η κατάστασή του παραμένουν τέσσερα άτομα του πληρώματος, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ρυμούλκησης. Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Στο σημείο βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία. Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει την επιχείρηση για την περισυλλογή των επιβαινόντων στο πλοίο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το εμπορικό πλοίο Maersk Launceston έβγαινε από την Cosco στο Κερατσίνι και άγνωστο πως, έπεσε πάνω στο «Καλλιστώ» με αποτέλεσμα να το χτυπήσει στην πρύμνη και να το κόψει στα δυο!

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ:

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες