Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Ναυαγός διασώθηκε έπειτα από 14 ώρες στη θάλασσα - "Σανίδα σωτηρίας" μία σημαδούρα


Ναυτικός έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό από το εμπορικό όπλο στο οποίο επέβαινε και διασώθηκε αφού βρήκε σανίδα σωτηρίας μία εγκαταλελειμμένη σημαδούρα που επέπλεε χιλιόμετρα μακριά.

Ο 52χρονος Βίνταμ Περεβερτίλοφ πέρασε 14 ώρες στη θάλασσα, να δίνει μάχη με τα κύματα του Ωκεανού, ενώ δεν φορούσε σωσίβιο. Κατάφερε να σωθεί αφού εντόπισε μία μαύρη κουκίδα και κολύμπησε αρκετά χιλιόμετρα για να τη φθάσει και για καλή του τύχη ήταν η σημαδούρα, στην οποία κρατήθηκε και περίμενε τη σωτηρία του.

Όπως είπε ο γιος του στο site Stuff, της Νέας Ζηλανδίας "έμοιαζε τουλάχιστον 20 χρόνια μεγαλύτερος και πολύ κουρασμένος, αλλά ήταν ζωντανός". Ο Περεβερτίλοφ είναι πρώτος μηχανικός από τη Λιθουανία στο "Silver Supporter", που εκτελούσε τον πλου από το λιμάνι της Νέας Ζηλανδίας, Τοράνγκα, στην απομονωμένη βρετανική περιοχή του Πίτκερν. "Μετά τη βάρδιά του στις μηχανές του πλοίου αισθάνθηκε να ζεσταίνεται και να ζαλίζεται", είπε ο γιος του. Περπάτησε στο κατάστρωμα για να συνέλθει, γύρω στις 4 το ξημέρωμα της 16ης Φεβρουαρίου, προτού πέσει στη θάλασσα. Ο γιος του Μαράτ θεωρεί ότι ο πατέρας του πιθανώς λιποθύμησε καθώς δεν θυμάται πώς έπεσε στη θάλασσα. Το πλοίο συνέχισε τον πλου του καθώς δεν έγινε αντιληπτό ότι ένας ναυτικός έπεσε στη θάλασσα. Παλεύοντας να επιπλεύσει μέχρι την ανατολή του ήλιου, ο Περεβερτίλοφ εντόπισε τη μαύρη κουκίδα στον ορίζοντα και αποφάσισε να κολυμπήσει προς τα εκεί. "Ήταν απλώς ένα σκουπίδι της θάλασσας" τόνισε ο Μάρατ σχετικά με την εγκαταλελειμμένη σημαδούρα.

Το πλήρωμα κατάλαβε ότι λείπει ο πρώτος μηχανικός έξι ώρες μετά και τότε ο καπετάνιος άλλαξε τη ρότα του καραβιού ώστε να γυρίσει πίσω και να αναζητήσει τον ναυτικό. Μετέδωσε σήματα κινδύνου ενημερώνοντας για το γεγονός τα παραπλέοντα πλοία, ενώ γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν στις έρευνες από την Αϊτή, αφού το περιστατικό συνέβη 400 ναυτικά μίλια νότια των νήσων Αουστράλ που ανήκουν στη Γαλλική Πολυνησία. Τελικά, τον άνδρα εντόπισε το δικό του πλοίο. Όταν είδε το εμπορικό πλοίο στον ορίζοντα άρχισε να κάνει νεύματα και να φωνάζει με έναν από τους ναυτικούς να ακούει "αδύναμη, ανθρώπινη κραυγή". Εντόπισαν ένα σηκωμένο χέρι και έφθασαν γρήγορα κοντά του ανασύροντάς τον από το νερό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες