Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

"Αδιαμφισβήτητη η ελληνική κυριαρχία στα νησιά"...


Απάντηση Ε.Ε. σε Τουρκία...  

Με κατηγορηματικό τρόπο, αλλά και χαρακτηριστική καθυστέρηση οι Βρυξέλλες απαντούν στις αιτιάσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αμφισβήτησε την κυριαρχία της Ελλάδας σε ορισμένα από τα νησιά της.

Ο... Πήτερ Στάνο, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων δήλωσε σήμερα σχετικά «τα σχόλια του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε πρόσφατη συνέντευξη, που αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας σε ορισμένα από τα νησιά της, είναι αντιπαραγωγικά και έρχονται σε αντίθεση με τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο που ζητούνται στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τις 23 Μαρτίου και τις 24-25 Ιουνίου. 2021».

«Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά είναι αδιαμφισβήτητη. Η Τουρκία θα πρέπει να το σεβαστεί, να απέχει από προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες ως προς αυτό, να δεσμευτεί απερίφραστα σε σχέσεις καλής γειτονίας και να εργαστεί για την ειρηνική επίλυση τυχόν διαφορών. Οι διεθνείς συμφωνίες πρέπει να τηρούνται» καταλήγει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου έρχονται μετά από ανάλογες ανακοινώσεις που εξέδωσαν το αμερικανικό και το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες