Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αργύρης Ντινόπουλος, μίλησε στις 13/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στους Γιάννη Κουρτάκη και Χρήστο Ράπτη.
Μεταξύ άλλων, είπε:
«Νομίζω ότι υπάρχει ένα επικοινωνιακό έλλειμμα. Ξέρετε, εδώ χρειάζεται μια συλλογική δουλειά. Όταν ο κ. Παπανδρέου απολαμβάνει αυτή την τόσο μεγάλη ασυλία από τα Μέσα Ενημέρωσης, πρέπει πραγματικά να κάνουμε μια επικοινωνιακή αντεπίθεση».
Δημοσιογράφος: Είπατε «επικοινωνιακό έλλειμμα». Το έλλειμμα προκαλείται όταν γίνονται λάθος χειρισμοί. Την ευθύνη της επικοινωνίας στη Νέα Δημοκρατία δεν την έχει ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Ντινόπουλος. Την έχει ο κ. Παναγιωτόπουλος. Θεωρείτε ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν κάνει συλλογικά τη δουλειά του;
Αργ. Ντινόπουλος: «Θα ήθελα να σας πω ότι η επικοινωνιακή πολιτική -όπως αντιλαμβάνεστε-, χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια. Δεν μπορεί να είναι έτσι κι αλλιώς μονοπρόσωπη. Πρέπει όλοι να δώσουμε τον αγώνα και σε αυτό τον τομέα».
Δημοσιογράφος: Αυτή τη στιγμή είναι μονοπρόσωπη;
Αργ. Ντινόπουλος: «Θα σας έλεγα ότι -αν μου επιτρέπετε να μπω σε πιο τεχνικά θέματα-, δεν αρκεί και πιστέψτε με, το μιντιακό τοπίο είναι πολυπαραγοντικό και ήταν πάντα σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά. Τα λάθη, οι όποιες ελλείψεις μάλλον για να είμαι ακριβής, δεν είναι σημερινό φαινόμενο, είναι διαχρονικό. Εδώ είχαμε τέτοια ζητήματα όταν ήμασταν ακόμα μια ισχυρή κυβέρνηση, και δεν θα έχουμε τώρα που είμαστε αντιπολίτευση; Αλλά κάποια στιγμή πρέπει κάτι να κάνουμε, διότι -όπως είπα- αν συνεχίσουμε έτσι, τότε θα κυριαρχεί μιντιακά και επικοινωνιακά ο κ. Παπανδρέου... Άρα, λοιπόν, οφείλουμε να κάνουμε μια επικοινωνιακή αντεπίθεση ενόψει και των επερχόμενων εκλογών. Και σε αυτή την προσπάθεια πρέπει όλοι να συμμετέχουμε».
Δημοσιογράφος: Δεν μου απαντήσατε, όμως, αν φέρει ευθύνη αυτή τη στιγμή ο επικεφαλής του τομέα της επικοινωνίας στη Νέα Δημοκρατία...
Αργ. Ντινόπουλος: «Αυτή τη στιγμή, δεν είναι θέμα καταλογισμού ευθυνών. Ο κ. Παναγιωτόπουλος και άλλα εκλεκτά στελέχη του κόμματος, κάνουν τις προσπάθειες τις οποίες κάνουν. Και οι τομεάρχες. Βεβαίως, αντιλαμβάνεστε ότι το ζήτημα είναι, κάποια στιγμή, ότι πρέπει να εξετάσουμε και κατά πόσο στριμώχνονται οι αντίστοιχοι υπουργοί του ΠαΣοΚ. Θέλω, λοιπόν, να σας πω ότι χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια. Ξέρετε, δεν αρκεί μια δήλωση στο δελτίο ειδήσεων της τάξης των δεκαπέντε και είκοσι δευτερολέπτων. Χρειάζεται συνολική προσπάθεια, γιατί -όπως γνωρίζετε- καμιά φορά αυτή η δήλωση χρησιμοποιείται και ως άλλοθι, για να κυριαρχεί η κυβερνητική προπαγάνδα... Δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά τα οποία έγιναν στη Θεσσαλονίκη, να έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος -κατά την άποψή μου- και χτες από ένα σημείο και πέρα, σας ρωτάω, ποιον έπεισε; Κανέναν δεν έπεισε, με όλα αυτά τα οποία μας έλεγε...».
Δημοσιογράφος: Το κακό, όμως, είναι ότι δεν πείθει ούτε η αντιπολίτευση...
Αργ. Ντινόπουλος: «Σας είπα ότι η Νέα Δημοκρατία σίγουρα έχει πολλά ακόμα τα οποία πρέπει να διορθώσει. Με τον Αντώνη Σαμαρά είμαστε σε έναν καλό δρόμο. Είναι μια προσπάθεια την οποία πρέπει να κάνουμε όλοι με εμάς τους βουλευτές στην πρώτη γραμμή, και πάνω από όλα, τις αμέσως επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι η μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών».



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου