Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Χωρίς σύνταξη οι υπάλληλοι με πλαστά δικαιολογητικά – Όσοι έφυγαν, γλίτωσαν


plasta-dikaiologitika-660 Βαρύτατες ποινές, που προβλέπουν ακόμα και απώλεια σύνταξης για όσους χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά στο Δημόσιο, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με την αναπληρωτή υπουργό, Εύη Χριστοφιλοπούλου.


Ωστόσο, όπως εξήγησε, οι διατάξεις δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ, δηλαδή δεν αφορούν όσους σήμερα λαμβάνουν σύνταξη, αλλά εκείνους που μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα καταθέσουν τα χαρτιά για συνταξιοδότηση και θα «συλλαμβάνονται» για πλαστογραφία, ακόμα και αν το «κάλπικο» πτυχίο είχε κατατεθεί προ 20ετίας.
«Οι διατάξεις μιλούν για έλεγχο γνησιότητας δικαιολογητικών. Αφορούν την γνησιότητα εγγράφων των νεοπροσλαμβανομένων, των μεταταχθέντων ή των προς συνταξιοδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, ξεκαθάρισε: «Η Αριστερά και εγώ προσωπικά είμαστε υπέρ της ανεύρεσης και τιμωρίας όσων παραποίησαν τους φακέλους τους», πρόσθεσε όμως ότι δεν πρέπει να τιμωρηθούν οι συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν με Προεδρικά Διατάγματα και με την ανοχή του κράτους. «Ούτε η Δούρου, ούτε ο Τσίπρας, ούτε εγώ ο ίδιος, δεν είπαμε να μην ανιχνευτούν οι συμβάσεις», σημείωσε, για να προσθέσει «Δεν νοείται να υπάρχει δυσαναλογία παραπτώματος και τιμωρίας», χωρίς, ωστόσο, να καταθέσει την δική του πρόταση.
Αντιρρήσεις για τις προωθούμενες διατάξεις εξέφρασε και ο κ. Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ) υποστηρίζοντας ότι στόχος των διατάξεων είναι να «κρατάτε τους εργαζόμενους σε διαρκή ανασφάλεια».
Πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες