Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ιταλία: Πολλά παιδιά καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια...

Σεισμός στην Ιταλία: Πολλά παιδιά καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια



-Σκηνές πανικού στο νοσοκομείο της Αματρίτσε.
Σοκάρουν οι φωτογραφίες...

Τη στιγμή που τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για να ανασύρουν ζωντανούς όσους περισσότερους εγκλωβισμένους μπορούν, σοκάρουν οι...
πληροφορίες για πολλά παιδιά ανάμεσα στα θύματα.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Stampa, μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται ένα μωρό μόλις 18 μηνών.

Η μικρή Μαρισόλ σκοτώθηκε ενώ κοιμόταν στο κρεβατάκι της, στο υπνοδωμάτιο των γονιών της.

Το ειρωνικό είναι ότι η μητέρα της μικρής, Μαρτίνα Τούρκο, είχε σωθεί από το σεισμό της Άκουιλα το 2009 με τους 309 νεκρούς. Η Τούρκο και ο σύζυγός της νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της γύρω περιοχής. 

Την ίδια στιγμή, ένα κορίτσι δύο ετών παρότι ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια του σπιτιού της και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ασκολι Πιτσένο, εξέπνευσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Στην Αματρίτσε ανασύρθηκε νεκρός ο επτάχρονος Αντρέα Σεραφίνι, ο δίδυμος αδελφός του Σιμόνε, ο οποίος αφού διασώθηκε από τα συνεργεία, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. 
Σκηνές πανικού

Σκηνές πανικού περιγράφει ασθενής του μικρού νοσοκομείου της Αματρίτσε η 79χρονη Πάολα Μαντσίνι, που νοσηλευόταν μετά από μικροατύχημα. «"Τρέξτε, τρέξτε, όλοι έξω", φώναζε μια νοσοκόμα και πριν καταλάβω τι συμβαίνει βρέθηκα έξω. Αμέσως μετά έβγαιναν άνθρωποι μέσα στα αίματα», λέει στην εφημερίδα Κοριέρε ντε λα Σέρα. «Ήταν ένα μεγάλο σοκ, τρομερό. Ήμασταν φοβισμένοι, είχαμε παραλύσει από τον τρόμο. Ένιωσα τα πάντα καταρρέουν γύρω μου», λέει η ηλικιωμένη. Το νοσοκομείο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ ασθενείς τραυματίστηκαν από σοφάδες και μπάζα που έπεσαν κατά την διάρκεια του σεισμού.

Στα νοσοκομεία γενικώς η κατάσταση είναι δύσκολη. Ολες οι μονάδες της περιοχής έχουν γεμίσει τραυματίες, ενώ συγκλονιστική είναι η εικόνα που δείχνει ανθρώπους να δημιουργούν ουρές για να δώσουν αίμα.



Σε λίγη ώρα αναμένεται να επισκεφθεί την σεισμόπληκτη περιοχή ο Ιταλός υπουργός υποδομών Γκρατζιάνο Ντελρίο, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Δείτε βίντεο: Ψάχνουν για επιζώντες στα συντρίμμια 



  


   






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες