Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Κατέθεσε και ο Μαρινάκης την α’ δόση!

39
Το ποσό των 26,3 εκ. ευρώ που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειες, κατέβαλε η εταιρεία Alter Ego του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το γεγονός ότι δεν περίμενε την καταληκτική ημερομηνία της ερχόμενης Δευτέρας, καταδεικνύει ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας, αφού τελειώσει με τα διαδικαστικά, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην δημιουργία του νέου τηλεοπτικού σταθμού.
Εκτός από την Alter Ego, κατέβαλε το τίμημα της πρώτης δόσης που αντιστοιχεί σε 14,5 εκ. ευρώ και η εταιρεία που διαχειρίζεται τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ του Γιάννη Αλαφούζου. Με βάση τους όρους του διαγωνισμού την Δευτέρα είναι η καταληκτική ημερομηνία, προκειμένου οι προσωρινοί υπερθεματιστές να καταβάλουν τα χρήματα για να μπορέσουν να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο.
Σε περίπτωση που ένας από τους 4 επιχειρηματίες δεν καταβάλλει την πρώτη δόση εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας, τότε εκπίπτει της θέσης του και την τηλεοπτική άδεια παίρνει ο επόμενος πλειοδότης. Το ίδιο ακριβώς προβλέπει ο νόμος εάν κάποιος από τους 4 δεν καταβάλλει τις άλλες δύο δόσεις ή έστω η καταβολή γίνεται εκπρόθεσμα. Αυτό αυτομάτως θα σημάνει πως ο επιχειρηματίας που δεν κατέβαλε τη δόση ή καθυστέρησε να καταβάλλει τη δόση, χάνει την τηλεοπτική άδεια και την παίρνει ο επόμενος πλειοδότης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα ο επόμενος πλειοδότης είναι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος είχε προσφέρει το ποσό των 61,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Αφού ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, θα προωθήσει προς ψήφιση τροπολογία που θα ανάβει το πράσινο φως για την δημιουργία του νέου τηλεοπτικού τοπίου. Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, σε διάστημα λιγότερο των 15 ημερών, ο σημερινός πάροχος ψηφιακού σήματος, που είναι η Digea, είναι υποχρεωμένη να «ανεβάσει» τα τέσσερα αδειοδοτημένα κανάλια, ρίχνοντας την ίδια στιγμή «μαύρο» στα κανάλια που δεν κατάφεραν να αδειοδοτηθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες