Χιλιάδες αιτήσεις για να ενταχθούν στις Δυνάμεις του Τίγρη  και να κατευθυνθούν προς την επαρχία του Idlib για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κατέθεσαν πρώην  »μαχητές » σε τρομοκρατικές φράξιες της Daraa που δέχθηκαν τη συμφιλίωση, δεν εκκενώθηκαν για Ιντλίμπ  και ζήτησαν διευθέτηση του στάτους τους.

Παράλληλα σύμφωνα με το Al-Mayadeen, «το νέο ανακοινωθέν του Υπ. Άμυνας της Ρωσίας δύναται ν΄αποτελεί το πράσινο φως για μια ευρεία στρατιωτική  επίθεση   του SAA προς την ολοσχερή απελευθέρωση της επαρχίας του Idlib από τους τρομοκράτες. » Το χθεσινό ανακοινωθέν του ρώσικου Υπουργείου τόνιζε ότι « οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις είναι υποχρεωμένες να λάβουν απαραίτητα μέτρα για ν΄αντιδράσουν στις ενέργειες των εξτρεμιστών υπέρ της αποκατάστασης της σταθερότητας» αφού «η κατάσταση στην επαρχία του Idlib είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Παρατηρούμε μια έξαρση των δραστηριοτήτων των παράνομων ενόπλων οργανώσεων που εντάχθηκαν οι τρομοκράτες της al-Nosra.Οι ριζοσπάστες αποπειρώνται να διεισδύσουν στο Β τμήμα της επαρχίας της Homs χρησιμοποιώντας καμικάζι και επιτιθέμενοι στις κυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία της Λατάκια.Από την άλλη εξαπολύουν drones επίθεσης από αυτήν την επαρχία » ανέφερε ο Alexeï Tsygankov, επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί είναι οι τζιχαντιστές στην επαρχία Ιντλίμπ που προέρχονται από δυτικές χώρες γεγονός που αποδεικνύει την σχέτισή τους με δυτικές υπηρεσίες.
dimpenews.com